Ανάδοχοι έργων της Περιφέρειας στο Ζαγόρι

Ανάδοχοι έργων της Περιφέρειας στο Ζαγόρι

-Αποκατάσταση Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καπεσόβου, οχετός και δρόμος  σε Ιτέα-Τρίστενο.

Σημαντικά και αναγκαία έργα, για την προστασία και συντήρηση θρησκευτικών μνημείων, αλλά  και αποκατάσταση βατότητας δρόμων στο Ζαγόρι μπαίνουν σε φάση υλοποίησης, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με το Δήμο. Πρόκειται για δυο έργα που… πρόλαβαν τις αλλαγές στο σύστημα με τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες που ισχύει από τις 25 Ιουλίου. Αντίθετα, ακυρώθηκε, ο διαγωνισμός  ενός ακόμη έργου που αφορά και το Ζαγόρι, εξαιτίας της καθυστέρησης που υπάρχει-  με ευθύνη των συναρμοδίων Υπουργείων- για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε  στην τελευταία της συνεδρίαση τον ανάδοχο για το έργο: «Εργασίες αποκατάστασης υγρασίας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καπεσόβου, προϋπολογισμού 76.800 ευρώ». Ανάδοχος είναι ο Ντάφλης Γεώργιος.

Επίσης, η Ο.Ε ανέδειξε και τον ανάδοχο για το έργο: «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Ιτέα – Τρίστενο και αποκατάσταση βατότητας παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού € 80.650». Ανάδοχος είναι Δημήτριος Φάης.

Το έργο του οποίου ακυρώθηκε ο διαγωνισμός (μαζί με άλλα τρία στην Ήπειρο) και θα επαναδημοπρατηθεί μόλις τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα είναι, «Προστασία οδού και Αποκατάσταση κοίτης ποταμού από Γρεβενίτι προς Λίμνη Πηγών Αώου, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ».

Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη καθώς τόσο τα έργα των οποίων ο διαγωνισμός ματαιώνεται και θα πρέπει να επαναληφθεί, όσο και μια σειρά άλλων έργων που είναι ώριμα προς δημοπράτηση, μετατίθενται  για  το μέλλον, με τον κίνδυνο να προκληθούν περαιτέρω καθυστερήσεις εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών.

Το πρόβλημα έχει προκληθεί από το γεγονός ότι ενώ δημοσιεύτηκε ο Νόμος για υποχρεωτικούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για έργα άνω των 60.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) από 25ης Ιουλίου, το σύστημα δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία και κατά συνέπεια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τα πρακτικά του έργου, «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου Βορείων Τζουμέρκων – Πηγών Αώου – Ζαγοροχώρια (παροχή υπηρεσιών)»,προϋπολογισμού 54.800 ευρώ. Ανάδοχος Ι. Μπουκουβάλας- Β. Κακαριάρης Ο.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]