Με ..γεια η Ιόνια Οδός!![βίντεο -φωτο]

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα.
Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, 14 περίπου χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε 3,5 ώρες.
 Εχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, 2 ανισόπεδους κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω & κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.



Με τη  σημερινή παράδοση του εν λόγω  τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό!
Ο κύριος Σπίρτζης στη σύντομη ομιλία του  χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, ως ημέρα ιδιαίτερη,γνωστοποιώντας  ,πως τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ο ηπειρώτης πρωθυπουργός ,Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει το σύνολο του έργου.
Ο Υπ.Υποδομών και Μεταφορών ,αφού ευχαρίστησε όλους   όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού έργου ,υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας καθώς ανοίγουν νέα μέτωπα τόσο στον Ε65 ,όσο και στα συνοδά έργα της Εγνατίας , στις συνδέσεις με τα αστικά κέντρα ,στην παρα Ιόνια ,όσο και στην έναρξη της σύνδεσης της Ιόνιας και της Εγνατίας με την Αλβανία .
Ο κ.Σπίρτζης υπογράμμισε παράλληλα πως η χώρα σε ένα χρόνο βγαίνει απο τα μνημόνια αφήνοντας πίσω της την κρίση σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως " δεν αρκεί η έξοδός της χώρας στις αγορές 
πρέπει να φτιάξουμε τις δικές μας αγορές για την  παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σε αυτό, σημαντικό ρόλο έχουν το σιδηροδρομικό και το οδικό δίκτυο  της χώρας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες , απηύθυνε ο Υπουργός ,  στον  .Σταύρο Καλογιάννη ,υπογραμμίζοντας  τη σημαντική του συμβολή στο έργο της Ιόνιας Οδού ,επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως τα  έργα δεν ανήκουν στις κυβερνήσεις, στους υπουργούς και στους περιφερειάρχες ,αλλά στον λαό  που τα πληρώνει  και τα χρησιμοποιεί .
Στην άψογη συνεργασία με την εταιρία του έργου που έφερε  και το σημερινό αποτέλεσμα αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλ.Καχριμάνης ,υπογραμμίζοντας συνάμα  πως η Ηπειρος αυτό που  επιθυμεί  τώρα είναι να φτάσει το έργο ως την Κακαβιά και να ενωθεί με την Πρέβεζα,με την Περιφέρεια να έχει εξοικονομήσει κονδύλια για τους σκοπούς αυτούς .
Ο κ.Καχριμάνης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει  στον Υπουργό την εκκρεμότητα   με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ,εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως το σημαντικό αυτό ζήτημα θα λυθεί λίαν συντόμως .Ακολούθησαν χαιρετισμοί ,απο τον Σταύρο Καλογιάννη και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ.Γιάννη Στέφο .
Στην  εκδήλωση   παράδοσης  που έλαβε χώρα  στην είσοδο της σήραγγας Αμπελιάς στο ρεύμα προς Ιωάννινα,  λίγο μετά στις 13:00,παραβρέθηκαν επίσης βουλευτές απο την Ηπειρο ,ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Νίκος Γκόλας εκπροσωπώντας το Δήμαρχο  ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας,ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ,Αλέξανδρος Καχριμάνης ,ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, δήμαρχοι όμορων δήμων και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]