Δικτατορία Ερντογάν: Φίμωτρο τώρα και στο Κοινοβούλιο!

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Η απροκάλυπτη δικτατορία που επιβάλλεται μεθοδικά στην Τουρκία συνεχίζεται με σταθερά βήματα, παρά την διεθνή απομόνωση και τον σάλο που προκαλεί.
Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, μετά τον (κατ΄ όνομα) «ανασχηματισμό» της Τουρκικής κυβέρνησης ώστε να καταστεί ακόμα πιο βολική στις επιθυμίες του Σουλτάνου της Τουρκίας και με την αγαστή συνεργασία των «Γκρίζων Λύκων», το Τουρκικό Κοινοβούλιο ψήφισε μέτρα «αυτοπεριορισμού» της ελευθερίας των βουλευτών και των κομμάτων εντός του Κοινοβουλίου!
Οι αλλαγές που έγιναν στον Κανονισμό Λειτουργίας του Τουρκικού Κοινοβουλίου περιορίζουν τις δυνατότητες έκφρασης των βουλευτών και των κομμάτων, προβλέποντας και δραστικά μέτρα «απαλλαγής» από ανεπιθύμητους πολιτικούς αντιπάλους:
Ο νέος Κανονισμός που ψήφισαν ΑΚΡ και Γκρίζοι Λύκοι προβλέπει την «κατά πλειοψηφία» απόφαση αφαίρεσης της βουλευτικής ιδιότητας από εκλεγμένους αντιπροσώπους του Τουρκικού λαού!
Όποιος βουλευτής δεν είναι πλέον αρεστός στον Σουλτάνο και στην αυλή του, θα μπορεί να εκπίπτει από το βουλευτικό του αξίωμα με απλή πλειοψηφία των ήδη ελεγχόμενων μελών του Τουρκικού Κοινοβουλίου!
Όπως ήταν φυσικό, τόσο η Τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα - CHP), όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα των λαών – HDP, κατήγγειλαν τις νέες μεθοδεύσεις της Ερντογανικής δικτατορίας, η οποία τις τελευταίες μέρες εντείνει τις δραστηριότητες της σε πολλά μέτωπα:
·         Φυλακίστηκαν έξη ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων ένας Γερμανός, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Γερμανίας – και όχι μόνο (20 Ιουλίου 2017). Δύο ακόμα ακτιβίστριες που είχαν αφεθεί νωρίτερα ελεύθερες, συνελήφθησαν στα σπίτια τους (Ναλάν Ερκέμ στην Πόλη και Ιλκνούρ Ουστούν στην Άγκυρα – 25 Ιουλίου 2017).
·         Με απόφαση του 27ου Κακουργιοδικείου της Κωνσταντινούπολης, διατάχτηκε η συνέχιση της φυλάκισης πέντε δημοσιογράφων της παλαιότερης εφημερίδας της Τουρκικής Δημοκρατίας (Cumhuriyet) και η υπό προϋποθέσεις απελευθέρωση επτά ακόμα δημοσιογράφων της ίδιας εφημερίδας που κρατούντο στις φυλακές για πολλούς μήνες. Από τους «απελευθερωθέντες» σε έναν θα ασκηθεί νέα δίωξη για όσα είπε στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου! (31 Ιουλίου 2017)
·         Ο «στρατός» που δημιουργεί μέσα στην κοινωνία ο Σουλτάνος της Άγκυρας εκδηλώνεται ολοένα και συχνότερα: Την πρώτη ημέρα του Αυγούστου 2017 ένας πλανόδιος πωλητής επιτέθηκε με ένα τεράστιο κλαδευτήρι σε άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ, στην πλατεία Σίβερεκ της πόλης Ούρφα, ενώ στην «Ευρωπαϊκή» Κωνσταντινούπολη ένας φύλακας δημόσιου κήπου στην Μάτσκα, παρεμπόδισε μια γυναίκα που φορούσε σορτ και μπλούζα με την πλάτη της έξω, λέγοντας «Δεν μπορώ να σου επιτρέψω να βρίσκεσαι εδώ µ’ αυτήν την περιβολή!»
·         Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, άρχισε μέσα σε φυλακές της Άγκυρας, η «δίκη» 500 περίπου κατηγορουμένων για «συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016». Τούρκοι στρατηγοί, πιλότοι πολεμικής αεροπορίας, στρατιωτικοί κάθε βαθμού και ο (απών) Φετουλάχ Γκιουλέν είναι μεταξύ αυτών που «δικάζονται» με δεδομένη την καταδίκη τους (2 Αυγούστου 2017).
·         Με εντολή του Σουλτάνου, «ξηλώθηκαν» οι Αρχηγοί Στρατού ξηράς, Αεροπορίας και Ναυτικού που είχε «εγκρίνει» ο ίδιος μετά το πραξικόπημα! Η ανασφάλεια και ο φόβος για την εξουσία, υποχρεώνει τον Σουλτάνο και την αυλή του να αλλάζουν συνεχώς τους δικούς τους «έμπιστους» στρατιωτικούς! (3 Αυγούστου 2017)
·         Άλλος ένας ξένος δημοσιογράφος (ο Γάλλος Λουπ Μπιρό, του τηλεοπτικού δικτύου TV5 Monde) προφυλακίστηκε σας «ύποπτος τρομοκρατικών ενεργειών», προκαλώντας την αντίδραση του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών. Το «έγκλημα» του δεν ήταν άλλο από ένα ρεπορτάζ για τους Κούρδους  του YPG στο βόρειο τμήμα της Συρίας, το οποίο προβλήθηκε από το TV5 Monde (3 Αυγούστου 2017).
Συμπέρασμα: Μια Σουλτανική οικογένεια βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στην απόλυτη διαφθορά και μια αυλή έμπιστων που «αμείβεται» ηγεμονικά, έχουν μετατρέψει την σημερινή Τουρκία και τον Τουρκικό λαό σε υποζύγιο ενός Δικτάτορα – Σουλτάνου ο οποίος μεταφέρει συνεχώς αμύθητο πλούτο στα «παλάτια» του.
Ο «άγνωστος» γιός του Σουλτάνου, ο Μπουράκ Ερντογάν, έγινε εφοπλιστής από το 2006 με προνομιακές «δραστηριότητες» στην περιοχή της Παλαιστίνης – πιθανόν και με την «ανοχή» των Ισραηλινών.
Ό «γνωστός» γιός του Σουλτάνου, ο Μπιλάλ Ερντογάν, εφοπλιστής και αυτός (όλη η οικογένεια ήταν ξυπόλυτη από τοKasimpasa πριν ο Σουλτάνος κάτσει στο σβέρκο του Τουρκικού λαού), ήδη θεωρείται εγκέφαλος και πυρήνας της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας του ISIS, με πληθωρικές δραστηριότητες –επίσημες και ανεπίσημες.
Η αδελφή του και κόρη του Σουλτάνου Σουμεγιέ Ερντογάν φέρεται να «εργάζεται» σαν  επικεφαλής μυστικής ιατρικής επιχείρησης (καλοπληρωμένης προφανώς με λαθραίο πετρέλαιο των τζιχαντιστών) παρέχοντας ιατρική περίθαλψη σε τραυματισμένους τζιχαντιστές, στην Τουρκική πόλη Σανλιούρφα.
Ο γαμπρός του Σουλτάνου, Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Μπεράτ Άλμπαϊρακ, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο που επικαλείται στοιχεία των «Malta Files», είναι βουτηγμένος μέχρι τον λαιμό σε «φακέλους διαφθοράς και φοροδιαφυγής».
Ο σάλος που προκλήθηκε από το σκάνδαλο που αφορά τον άλλο «κολλητό» εφοπλιστή του Σουλτάνου, που παριστάνει τον υπό κατάργηση πρωθυπουργό (Μπιναλί Γιλντιρίμ), ξεσκέπασε μια ακόμα πτυχή της τεράστιας διαφθοράς που χαρακτηρίζει την Σουλτανική αυλή.
Η εκτεταμένη διαφθορά ήταν βέβαια γνωστή από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν λειτουργοί της δικαιοσύνης, πριν απομακρυνθούν άκομψα από τα καθήκοντα τους, είχαν διατάξει την σύλληψη των γιών τριών κορυφαίων Υπουργών (Οικονομίας Τζαφερ Τσαγκλαγιάν, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Ερντογαν Μπαιρακτάρ και Εσωτερικών Μουαμερ Γκιουλερ) για μια ολόκληρη αλυσίδα σκανδάλων που συγκλόνισαν την Τουρκία.
Από τα πρώτα θύματα της Σουλτανικής Δικτατορίας που έχει επιβληθεί στην Τουρκία, εκτός από τους στρατιωτικούς, είναι οι δημοσιογράφοι, όπως ο αρχισυντάκτης της Τζουμχουριέτ  Τζάν Ντουντάρ, ο οποίος αφού φυλακίστηκε για τρείς μήνες απλά και μόνο επειδή έκανε σωστά την δουλειά του, σήμερα είναι υποχρεωμένος να ζει αυτοεξόριστος.
Όμως, εκατοντάδες άλλοι δημοσιογράφοι βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι ή απολύθηκαν από την δουλειά τους προκειμένου να «κλείσουν το στόμα τους» στην θηριώδη διαφθορά του Σουλτάνου και της αυλής του.
Η Δημοκρατία στην Τουρκία αιμορραγεί. Η Δημοκρατία στην Τουρκία έχει αποκεφαλιστεί με νόμους «έκτακτων καταστάσεων», με συνεχείς διώξεις, με κυνικό στραγγαλισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φίμωση της ελευθερίας του λόγου με φυλακίσεις, απειλές, τρομοκρατία και απολύσεις.
Οι Έλληνες έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε ένα σταθερά απλωμένο χέρι συμπαράστασης και βοήθειας, σε κάθε Τούρκο συνάνθρωπό μας που αγωνίζεται για μια πραγματική Δημοκρατία μέσα στην Τουρκία. Σε κάθε Τούρκο συνάνθρωπό μας που πιστεύει ακράδαντα στη ρήση που αποδίδεται στον Γάλλο ιστορικό, συγγραφέα και φιλόσοφο Φρανσουά Μαρί Αρουέ (1694 – 1778), γνωστότερο σαν Βολτέρο, «Δε συμφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπίζομαι ακόμα και με τίμημα τη ζωή μου, το δικαίωμά σου να λες ελεύθερα όσα πιστεύεις»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]