Δήμος Ζίτσας"Πράσινο σημείο" για τη διαχείρηση απορριμμάτων !

ΜΕΛΕΤΗ (ΠΠΔ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ» (GREEN POINT) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



Η μελέτη με τίτλο «Περιβαλλοντική Μελέτη (ΠΠΔ) για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» (Green Point) για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Ζίτσας» αφορά στη δημιουργία «Πράσινου Σημείου όπως έχει προταθεί και περιγραφεί στο Εγκεκριμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) του Δήμου. Σύμφωνα με τη μελέτη, το «Πράσινο Σημείο»  προτείνεται  να δημιουργηθεί σε γήπεδο έκτασης 6 στρ.  Εντός του χώρου θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης οχημάτων, έτσι ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών και γεφυροπλάστιγγα όπου θα ζυγίζονται τα οχήματα του «Πράσινου Σημείου» που θα μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα έχουν συλλεχθεί.  Οι βασικές υποδομές του θα είναι :

Χώρος Κυκλικής Διαδρομής Απόθεσης Αποβλήτων
Στεγασμένος χώρος φόρτωσης container ανοιχτού τύπου
Χώρος διαλογής μικρών ανακυκλώσιμων αποβλήτων
  Η απόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών μπορεί να γίνει είτε εντός των container είτε εντός του χώρου διαλογής μικρών ανακυκλώσιμων αποβλήτων.  Επίσης, θα κατασκευαστεί κτίριο διοίκησης – ενημέρωσης.

 Να σημειωθεί πως το «Πράσινο Σημείο» είναι ένας οργανωμένος χώρος, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη, μικρά επικίνδυνα απόβλητα, πράσινα απόβλητα και άλλα είδη αποβλήτων.  Βασικός σκοπός του είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και ρευμάτων αποβλήτων, με στόχο:

Την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση
Τη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων
Τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών
Τη μείωση των αποβλήτων προς ταφή


Με αφορμή την έγκριση της εν λόγω μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Ζίτσας υπογράμμισε: «προχωρούμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση όσων προβλέπουμε στο Τοπικό Σχέδιο το οποίο είναι εναρμονισμένο με τον Π.Ε.Σ.Δ.Α. και έχει ως στόχο η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των αποβλήτων να γίνεται σε δημοτικό επίπεδο. Έτσι, θα πετύχουμε πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά, ποιοτικά και οικονομικά οφέλη καθώς, μειώνεται το κόστος αποκομιδής,  εξοικονομούνται φυσικοί πόροι και  μειώνεται η περιβαλλοντική ρύπανση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]