Η ΛΕΑ των «έξυπνων»

Ποιος είναι αυτός που τους περνάει όλους από δεξιά; Που όταν η κίνηση έχει κολλήσει και όλοι περιμένουν υπομονετικά, μπαίνει στην ΛΕΑ και κερδίζει χρόνο; Ποιος είναι αυτός που χρησιμοποιεί τη ΛΕΑ τελικά;
Τώρα με την επιστροφή του 15 Αύγουστου, λίγο πολλοί όλοι είδαμε 10άδες «έξυπνους» να προσπερνάνε τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα από δεξιά, από τη ΛΕΑ δηλαδή με πάνω από 100 χλμ/ώρα.

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης είναι το όνομά της και θα περίμενε κάποιος πως από αυτό και μόνο θα αρκούσε να καταλάβει κανείς ότι εκεί βρίσκονται μόνο τα οχήματα που έχουν κάποια έκτακτη ανάγκη.

Και όχι, δεν είναι έκτακτη ανάγκη να φτάσεις 15 λεπτά νωρίτερα από το χωριό. Ούτε είναι έκτακτη ανάγκη αν έχεις καθυστερήσει στο ραντεβού σου. Δεν είναι καν έκτακτη ανάγκη αν θες να βρεθείς στην παραλία νωρίτερα από όλους για να προλάβεις να παρκάρεις λίγα μέτρα από εκεί που θα βάλεις την ομπρέλα σου, ή να πας στην ταβέρνα να πιάσεις πρώτος τραπέζι.

Έκτακτη ανάγκη σημαίνει ότι αυτή η λωρίδα χρησιμοποιείται από οχήματα που βρίσκονται εκεί είτε από βλάβη, είτε από ατύχημα, είτε είναι η λωρίδα που μένει ελεύθερη για να περάσουν τα οχήματα που πάνε να σώσουν ζωές. Αυτή είναι η έκτακτη ανάγκη.

Όμως σου λέει ο άλλος, είναι άδεια ρε φίλε την περισσότερη ώρα, και στο κάτω κάτω αν έρθει κανένα ασθενοφόρο, καμία πυροσβεστική ή περιπολικό, θα μπω κάπου αριστερά. Και έτσι η ΛΕΑ γίνεται λωρίδα για τους «έξυπνους». Μία Λωρίδα «Έξυπνων Ανθρώπων» ενώ οι άλλοι κάθονται στην θέση τους.

Αν όμως ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα, τα πράγματα θα ήταν απλά. Όμως είναι τόσοι οι «έξυπνοι» στην Ελλάδα που πλέον οι ΛΕΑ είναι γεμάτες. Αρα όταν έρθει το πυροσβεστικό, δεν έχει από που να πάει, γιατί υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες οχήματα που πρέπει να κάνουν αριστερά, εκεί που έχει ήδη τους άλλους, τους τυπικούς οδηγούς. Αρα αυτό το επιχείρημα, του είναι άδεια, δεν ισχύει.

Τι γίνεται όμως αν όπως περνάς με «200» όλους τους άλλους από τη ΛΕΑ βρεις μπροστά σου, σταματημένο, το όχημα που κάνει χρήση της ΛΕΑ; Που είναι εκεί γιατί αναγκάστηκε να σταματήσει στον αυτοκινητόδρομο, και εκεί προβλέπεται να σταματήσει;
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]