ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κερνάμε Ήπειρο- Γιορτή Σαρδέλας-Λευκή Νύχτα & Κολυμβητικός Διάπλους, στην Πρέβεζα!!

Κερνάμε Ήπειρο- Γιορτή Σαρδέλας-Λευκή Νύχτα & Κολυμβητικός Διάπλους, στην Πρέβεζα-
Ποικίλες εκδηλώσεις από σήμερα και μέχρι την Κυριακή στην όμορφη πόλη
«Κερνάμε Ήπειρο»:
Τα παραδοσιακά προϊόντα της Ηπείρου θα γνωρίσουν όσοι βρεθούν,  μέχρι την Κυριακή στην παραλία της Πρέβεζας, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η έκθεση «Κερνάμε Ήπειρο» με τη συμμετοχή παραγωγών της περιοχής. Πρόκειται για διοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο της στρατηγικής στήριξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και παραγωγών. 40 και πλέον παραγωγοί θα παρουσιάζουν τις απογευματινές ώρες αγροτικά προϊόντα, όπως μέλι, γαλακτοκομικά, βότανα, παραδοσιακά ζυμαρικά κ.α, ενώ στο χώρο από τις 9 το βράδυ κάθε μέρα θα υπάρχουν και πολλά χάπενινγκ.
«Γιορτή Σαρδέλας»:
Μια παράδοση χρόνων για την ευρύτερη περιοχή , η γιορτή της Σαρδέλας ,θα αναβιώσει και φέτος στο λιμάνι της Πρέβεζας την Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ.
Επισκέπτες και κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σαρδέλα στα κάρβουνα, άφθονο κρασί και πολύ μουσική και χορ και σαλάτα, ενώ θα διασκεδάσουν με παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα.Την βραδιά θα ανοίξουν τα χορευτικά «Γενίτσαροι και Μπούλες» από τη Νάουσα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής από την Άρτα καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Πρέβεζας, το γλέντι θα συνεχισθεί με παραδοσιακή και λαϊκή ορχήστρα.
Κολυμβητικός διάπλους Άκτιο -Πρέβεζα: 
Ο κολυμβητικός διάπλους Άκτιο -Πρέβεζα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Αυγούστου με σημείο συγκέντρωσης το Δημαρχείο Πρέβεζας.Το διάπλου διοργανώνουν τα κολυμβητικά σωματεία Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας και Ναυτικός Όμιλος Ποσειδώνας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας ,την ΛΕΚ, την Εφορία Αρχαιοτήτων και την Κλεοπάτρα Μαρίνα. Οι αγώνες θα είναι δύο, ο κανονικός διάπλους και ο μικρός αγώνας 400 μέτρων για μικρούς κολυμβητές . Η εκκίνηση για τον κολυμβητικό αγώνα 400μ θα δοθεί στις 10:00 π.μ. και του Κολυμβητικού διάπλου Άκτιο-Πρέβεζα στις 11:00π.μ.και οι αθλητές θα πρέπει να είναι στο χώρο 45 λεπτά νωρίτερα. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν, ενώ και φέτος όποιος επιθυμεί την ημέρα του αγώνα μπορεί αντί συμμετοχής να προσφέρει ένα ποσό για το Χαμόγελο του Παιδιού.
«Λευκή Νύχτα»:
Την ίδια μέρα το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Πρέβεζα
Η «Λευκή Νύχτα» θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Πρέβεζα το Σάββατο 26 Αυγούστου από συλλόγους της πόλης δίνοντας το δικό της ρυθμό στις εκδηλώσεις της πόλης.
Μεταξύ άλλων εκδηλώσεις θα εξελίσσονται από τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα στην κεντρική αγορά και την παραλία της πόλης. Η βραδιά θα ξεκινήσει με ρίψη βεγγαλικών στην παραλία της πόλης στις 10 το βράδυ, ενώ τους επισκέπτες και τους κατοίκους περιμένουν πολλές εκπλήξεις.
Η κεντρική αγορά θα πλημμυρίσει από βαλκανικούς ,λάτιν και ελληνικούς ρυθμούς , ενώ παράλληλα στον χώρο θα κινούνται ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και καλλιτέχνες του δρόμου, ενώ στην παραλία λαϊκό και δημοτικό συγκρότημα θα διασκεδάζει τους επισκέπτες . Στο Σαϊτάν Παζάρ οι καταστηματάρχες με κανταδόρους και κιθάρες θα δημιουργήσουν μια συναρπαστική ατμόσφαιρα ενώ στην οδό Δαρδανελλίων ο καλλιτέχνης Κώστας Καλέντζης θα κάνει στο εργαστήριό του επίδειξη της ζωγραφικής τεχνοτροπίας του.Στην πλατεία Ανδρούτσου θα στηθεί ρινγκ για επίδειξη παλαιστικών αγώνων και πολεμικών τεχνών.Παράλληλα διάφορα πάρτι θα οργανώνονται από καταστήματα της πόλης που θα προσφέρουν και κεράσματα, ενώ φαναράκια και βεγγαλικά θα φωτίσουν τον ουρανό, συμπληρώνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης σύμφωνα με τους διοργανωτές των τριών τοπικών συλλόγων Δημήτρη Λούπα, Θεοδώρα Παππά και Σπύρο Κόκκαλη, που απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να ζήσουν αυτή την μαγική ατμόσφαιρα στην Πρέβεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]