ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Για τις υποχρεώσεις τους ενημερώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με την "Παρέμβαση για τα Ζώα"

O Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με την «Παρέμβαση για τα Ζώα» (Φιλοζωϊκό Σωματείο Πρέβεζας) ενημερώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων για τις υποχρεώσεις τους , σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν.4039/12 και Ν.4235/14).
Ο κάτοχος κατοικίδιου είναι υποχρεωμένος:
1.Να μην εγκαταλείπει το ζώο του.
2.Να δηλώνει την απώλεια του ζώου του στην Αστυνομία μέσα σε πέντε μέρες.
3.Να σημαίνει ηλεκτρονικά το κατοικίδιο του (microchip).
4.Nα τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου του και να μεριμνά για τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις του.
5.Να μεριμνά για την στείρωση του ζώου του, εφόσον δεν μπορεί να διατηρήσει τα νεογέννητα ή να βρει νέους ιδιοκτήτες στους οποίους υποχρεούται να τα δώσει εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα.
6.Να βρίσκεται το ζώο του (σκύλος) στην άμεση επιτήρησή του σε ιδιόκτητο χώρο και όχι να κυκλοφορεί μόνο του σε Δημόσιο χώρο.
7.Να προβαίνει στον άμεσο καθαρισμό του Δημόσιου χώρου από τα περιττώματα του σκύλου του αλλά και του περιβάλλοντος όπου ζει το ζώο.
Οι παραβάσεις των ανωτέρω επισύρουν διοικητικά πρόστιμα της τάξης των 300 έως 30.000 ευρώ. Τα ποινικά αδικήματα των συγκεκριμένων νόμων διώκονται αυτεπάγγελτα και προβλέπουν την αυτόφωρη διαδικασία.
Ο κάτοχος του ζώου είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει την ευζωία και την ασφάλεια του κατοικίδιου του και να σέβεται το κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]