Κινδύνεψε αξιωματικός της Π.Υ στο πύρινο μέτωπο της Βροντισμένης [βίντεο]

Μετά απο πολύωρη επιχείρηση  και με τη συνδρομή 2 αεροσκαφών PZL, η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15.30  το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Βροντισμένη του Δήμου Πωγωνίου,  έχει τεθεί  πλέον υπο έλεγχο .
Στην περιοχή έσπευσαν για την επιχείρηση κατάσβεσής  της , 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Οπως  δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου ,Θανάσης Φωτίου , το πύρινο μέτωπο απείλησε κάποια στιγμή τους οικισμούς  Βροντισμένη και  Χρυσόρραχη ,χάρη όμως στις συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστών ,η φωτιά δεν πέρασε στα χωριά και  έτσι δεν κινδύνεψαν κατοικίες  .
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης  ωστόσο ,όπως  γνωστοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ.Φωτίου ,κινδύνεψε  Aξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος ,όταν κυκλώθηκε απο τη φωτιά σε εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο .
Κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν  μαζί με τους συγχωριανούς του στo μέτωπο της φωτιάς   και  διέθετε μηχανή motocross  κατάφερε να τον προσεγγίσει και να τον απομακρύνει απο το σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί ,λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις  του,ενώ στη συνέχεια του  χορηγήθηκε οξυγόνο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Υπο τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων ,οχήματα και άνδρες της Π.Υ  παραμένουν  στο σημείο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]