Κατάνυξη ...και πλήθος πιστών στην Ι.Μ. Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης [φωτορεπορτάζ]

Προεξάρχοντος  του Σεβ. Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα και παρουσία  πλήθους ευλαβών πιστών  ψάλλονται και φέτος τα εγκώμια της Παναγίας στην Αγρυπνία στην Ιερά  Μονὴ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου,σε απόσταση αναπνοής  απο τα σύνορα με την Βόρειο Ηπειρο.
Η  Αγρυπνία άρχισε  , στις 9 το βράδυ  και θα τελειώσει στις 5.30 το πρωί της 15ης Αυγούστου,ενώ πριν απο την έναρξη,  εψάλη  επιμνημόσυνη δέηση επὶ του τάφου του μακαριστού Ιεράρχου Σεβαστιανού.
Πιστοί  απο κάθε γωνιά της Ηπείρου και όχι μόνο ,ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα και μαζί με τους ιερείς και τους ιεροψάλτες μετέτρεψαν το χώρο της Ιεράς Μονής σε "στρατόπεδο"ολονύχτιας προσευχής, για τη Σεπτή μορφή της Παναγιάς ,τη στοργική Μητέρα των Ορθοδόξων .
Υπενθυμίζεται, πως η Αγρυπνία αυτή καθιερώθηκε στην πανάρχαια Μονὴ της Μολυβδοσκέπαστης απο τον μεγάλο και άγιο  αοίδιμο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κυρὸ Σεβαστιανό, για να μπορέσουν,  οι πιστοί απερίσπαστοι απο τις εργασίες της ημέρας, να προσευχηθούν  μέσα στην ησυχία της νύχτας. ...
Οπως μάλιστα  αναφέρει στο μήνυμά του για τη γιορτή της Παναγιάς ,ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ.Ανδρέας ,φέτος οι πιστοί καλούνται  πέρα απο τα προσωπικά τους ζητήματα να προσευχηθούν για τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Εθνος ,υπογραμμίζοντας  χαρακτηριστικά, πως η Ελλάδα  έχει να αντιμετωπίσει πολλούς κινδύνους ,όχι μόνο απο Ανατολάς με τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας ,αλλά και απο τα βόρεια σύνορά της ,όπου και η Αλβανία με τον μεγαλοϊδεατισμό της, και το κρατίδιο των Σκοπίων με τη συνεχιζόμενη πολιτικὴ αναταραχή,  την οδηγούν   σε  διαρκή ετοιμότητα, αφού κανεὶς δεν γνωρίζει «τὶ τέξεται ἡ ἐπιοῦσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]