ΔΗ.ΣΥ.: «Διχαστική» και με «λογικές του εμφυλίου πολέμου» η αντιπαράθεση για το συνέδριο της Εσθονίας

Σκληρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με αφορμή την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, να παρευρεθεί σε συνέδριο της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» (δείτε εδώ).
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνει λόγο για «διχαστική αντιπαράθεση με λογικές του εμφυλίου πολέμου» και παράλληλα απορρίπτει εμμέσως τις αιτιάσεις που έχουν ακουστεί εναντίον στελεχών της, υπογραμμίζοντας ότι «η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού είναι ανιστόρητη».
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει:
«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε να επανέρχεται (με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) μια διχαστική αντιπαράθεση με λογικές του εμφυλίου πολέμου.
» Οι προσεγγίσεις όμως που αφορούν τα φαινόμενα ολοκληρωτισμού και τα εγκλήματά τους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμες και να ενώνουν τους πολίτες για την αποφασιστική καταδίκη τους, μη επιτρέποντας την επανάληψη ανάλο
γων φαινομένων στο μέλλον.
» Η ταύτιση κομμουνισμού και ναζισμού είναι ανιστόρητη.
» Όμως τα ιστορικά αποδεδειγμένα εγκλήματα και του ναζισμού και του σταλινικού καθεστώτος, βρίσκουν όλους μας αντίθετους.
»Ο Ελληνικός λαός που πλήρωσε ακριβά το κόστος του εμφυλίου πολέμου, δεν θα επιτρέψει την επικράτηση νέων διχαστικών λογικών στον δημόσιο λόγο.
» Λογικών που τελικά αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, δηλαδή τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς κατοικιών, τον ΕΝΦΙΑ και τους πολλούς νέους φόρους, την ανεργία των νέων, τις νέες ασφαλιστικές εισφορές, την μείωση των συντάξεων, τις δυσμενείς αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά δικαιώματα.
» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γυρίζουν πίσω το ρολόι της ιστορίας, για να αποφύγουν τον διάλογο για το σήμερα και το μέλλον.
» Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μείνει σταθερά στην γραμμή της Εθνικής Συμφιλίωσης και της ενότητας του Ελληνικού λαού, ενεργά αντίθετη στην λογική του αποπροσανατολισμού και του διχασμού που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών».




★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]