Προς εξέταση η λειτουργικότητα των δεξαμενών καυσίμων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Προς εξέταση η λειτουργικότητα των δεξαμενών
καυσίμων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαβίβασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τον φάκελο  του έργου  της εγκατάστασης  δεξαμενής καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που  υλοποιήθηκε το 1993,  χωρίς όμως έκτοτε να χρησιμοποιηθεί καθόλου.
«Μετά την εκ νέου επεξεργασία του φακέλου, φαίνεται ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του, όπως νέα στρώση ρητίνης, φίλτρο για τα καύσιμα, πιθανή αλλαγή στην αντλία καυσίμων, καθώς και έλεγχος γειώσεων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης  επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα  αναβάθμισης του  αεροδρομίου.
«Η Περιφέρεια – τόνισε - με τους εμπλεκόμενους Δήμους, δηλαδή Ιωαννιτών και Ζίτσας, μπορούν να έχουν ειδικό ρόλο – αφού συζητήσουμε με το Υπουργείο – ως προς την ιδιοκτησία και τις μικροσυντηρήσεις, που άλλωστε ήδη εμείς κάνουμε. Και θα βρεθεί τρόπος αυτό το αεροδρόμιο, μετά την Ιόνια και την Εγνατία Οδό, να παίξει το ρόλο του. Άλλωστε έχουμε πει ότι αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει και την Ήπειρο αλλά και τη Νότιο Αλβανία».
Τέλος,  όπως  ανέφερε  η πρότασή του είναι  η Περιφέρεια, μαζί με τους Δήμους Ιωαννιτών- Ζίτσας, πιθανόν και την ΠΕΔ να έχουν λόγο στο ζήτημα της χρήσης του αεροδρομίου.
«Εμείς  θέλουμε να  κερδίσει  η Ήπειρος.  Συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις για να διαφημίσουμε τον τόπο μας, να περάσουμε την εξωστρέφεια στα προϊόντα μας. Και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι ένας τρίτος πόλος, μετά τους αυτοκινητόδρομους  στον οποίο πρέπει να δώσουμε βάρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]