Την ερχόμενη εβδομάδα η "κορδέλα" της Ιόνιας Οδού

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.comΤην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού. Ο οδικός άξονας ο οποίος ενώνει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα, μήκους 196χλμ, έχει δοθεί άτυπα στην κυκλοφορία από τις αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες η "κορδέλα" έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη αλλά αναμένεται το "πράσινο φως" από το Μαξίμου για να κλειδώσει.

Σε κάθε περίπτωση η επίσημη εκκίνηση της λειτουργίας θα γίνει πριν την άφιξη Μακρόν και οπωσδήπτε πριν την ΔΕΘ καθώς η Ιόνια Οδός θα παρουσιαστεί ως ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα του Υπουργείου Υποδομών και γενικότερα της Κυβέρνησης.

Επιπλέον ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, δηλαδή το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά που θα φέρει τον αυτοκινητόδρομο μέχρι τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα και που αποτελεί τμήμα της περίφημης Αδριατικής Οδού που ξεκινά από την Τεργέστη και διαμέσω της ακτής των χωρών της Κροατίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου και Αλβανίας, καταλήγει στη χώρα μας.

Επίσης αναμένεται να γίνει αναφορά στις 3 συνδέσεις της Ιόνιας Οδού με Τζουμέρκα (το έργο δημοπρατείται από την Περιφέρεια), με Πρέβεζα και με το Αγρίνιο. Στην τελευταία περίπτωση η πίεση είναι ιδιαίτερα ισχυρή από τους φορείς που ζητούν να γίνει άμεσα η υλοποίησης της σύνδεσης. Τέλος, ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε αν υπάρχει πλάνο για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Αμβρακίας Οδού που σήμερα είναι στον αέρα και αναμένεται η εργολαβία σκούπα που θα οδηγήσει το έργο στην αποπεράτωση του.

Επιστρέφοντας στην Ιόνια Οδό, επισημαίνουμε πως η επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου θα σημάνει ταυτόχρονα και την έναρξη λειτουργίας όλων των σταθμών διοδίων μετωπικών και πλευρικών. Το κόστος των διοδίων είναι 12,50 ευρώ για το σύνολο της διαδρομής από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, ενώ από την Αθήνα, μαζί με Ολυμπία Οδό και Γέφυρα το κόστος ανέρχεται σε 37,25 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]