Πρέβεζα:Η εικόνα απο τα πύρινα μέτωπα

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σαμψούντα Πρεβέζης,σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Υ
Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί έθεσε σε συναγερμό τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής .

Οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη με τη φωτιά  που ξεκίνησε από τον Αμβρακικό και κατάφερε να "περάσει" την εθνική οδό καίγοντας ένα διώροφο  κτήριο που λειτουργούσε παλαιότερα ως μακαρονοποιία.
Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής απο εργοστάσιο συσκευασίας χελιών και απο το Μουσείο Τεχνών και Επιστημών χωρίς ευτυχώς  να απειληθούν.
Στην επιχείρηση συνέδραμαν απο αέρος και δύο αεροσκάφη  τύπου πετζετέλ  που συνέβαλαν σημαντικά στον περιορισμό του   πύρινου μετώπου,ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων προς Ιωάννινα και  Άρτα διεξάγονταν  από την παραλιακή οδό,αφού η Ε.Ο παρέμεινε κλειστή για αρκετές ώρες .
Στο σημείο βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας κ Ροπόκης, Ζαλόγγου κ. Ματέρης και Λούρου κ. Κατσαούνος με μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου
Σύμφωνα με την Π.Υ επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ,ενώ την  επιχείρηση συντόνισε ο Διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας,Θεόδωρος Βαρδής .Παρών και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου ,Κωνσταντίνος Σκούπρας.

 Μια ακόμη μεγάλη φωτιά στην Πέτρα Φιλιππιάδας Πρεβέζης

Οι άνδρες της Π.Υ της περιοχής λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ακόμη μεγάλη  φωτιά , η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή του Βάλτου στην Πέτρα καίγοντας καλαμιώνες και λόγω των ισχυρών ανέμων έφτασε μέχρι τα όρια της Δημοτικής Ενότητας Λούρου, καίγοντας εκτάσεις με καλαμπόκια.
Σύμφωνα με την Π.Υ επιχείρησαν   15 πυροσβέστες με 6 οχήματα ,ενώ έγιναν και εκεί ρίψεις απο αέρος  αποτρέποντας την εξάπλωσή της και γλιτώνοντας κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή .
Η επιχείρηση για την κατάσβεσή της είναι σε εξέλιξη  .

Νεώτερη ενημέρωση
 31/08
9.11
Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πέτρα Φιλιππιάδας του ν.Πρεβέζης ,σύμφωνα με την Π.Υ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]