ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κόντρα ΝΔ με το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Ακόμη μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ ξέσπασε την Τρίτη με αφορμή αυτή τη φορά την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με βάση τον νόμο 4369/2016.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με ανακοίνωση του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά, ο οποίος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, πολεμώντας την αξιολόγηση Μητσοτάκη «έσπειραν άνεμους και θερίζουν θύελλες». Στον κ. Γεωργαντά απάντησε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο τονίζει ότι η σημερινή αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με τις «πρακτικές κατεδάφισης της δημόσιας διοίκησης» επί υπουργίας Κυρ. Μητσοτάκη.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του με τίτλο «η Κυβέρνηση ανακάλυψε την αναγκαιότητα της αξιολόγησης την οποία πολέμησε με λαϊκισμό και ανευθυνότητα», ο κ. Γεωργαντάς σημειώνει:
«Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη, στις 12 Ιουλίου 2017, έστειλε την τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο προς όλα τα Υπουργεία, την οποία χαρακτήρισε ως επείγουσα, θέτοντας εκ νέου προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων την 8η Αυγούστου.
» 'Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση είναι προς όφελος, όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων και των δημόσιων οργανώσεων, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, η οποία προσδοκά την αναβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών και τη βελτίωση της κατανομής των πόρων', αναφέρει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιό της η κυρία Γεροβασίλη.
» Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση ανακάλυψε έστω και καθυστερημένα, την αναγκαιότητα της αξιολόγησης την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πολέμησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Αυτόν τον λαϊκισμό πληρώνει σήμερα και η ίδια η κυβέρνησης και η δημόσια διοίκηση.
» Η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης κάθε διαδικασίας αξιολόγησης τα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στα σημερινά αδιέξοδα.
» Αναγνωρίζεται έτσι η πολιτική που ανέπτυξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
» Μια πολιτική που είχε στόχο την εφαρμογή - για πρώτη φορά - ενός αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, που αναβάθμιζε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δημιουργούσε κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους για τη βελτίωση των επιδόσεών τους τόσο στη μεταβατική όσο και στην πάγια μορφή της.
» Μια πολιτική που είχε προσκρούσει τότε στη σφοδρή και ατεκμηρίωτη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.
» Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη δημόσια διοίκηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».


Η απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρει ότι η ΝΔ «υιοθέτησε πλήρως εδώ και μήνες την στρατηγική της σιωπηρής υποκίνησης της αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης».
Αναλυτικά, το υπουργείο υπογραμμίζει:
«Αφού η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε πλήρως εδώ και μήνες την στρατηγική της σιωπηρής υποκίνησης της αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης, θυμήθηκε σήμερα με χαρά 'την πολιτική που ανέπτυξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη'.
» Δυστυχώς για την Νέα Δημοκρατία ο ελληνικός λαός δεν συμμερίζεται τη χαρά της στην ανάμνηση των τυφλών απολύσεων, της καρατόμησης στελεχών της δημόσιας διοίκησης με υψηλά τυπικά προσόντα και των οριζόντιων πολιτικών απέναντι στο ανθρώπινο της δυναμικό, το οποίο αντιμετώπιζε ως δημοσιονομικό βάρος.
» Από πλευράς μας διαβεβαιώνουμε τόσο την Νέα Δημοκρατία όσο και την ελληνική κοινωνία ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ουδεμία ομοιότητα έχει με τις πρακτικές της υπουργίας Μητσοτάκη, καθώς αποσκοπεί στην αυτοβελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
» Δυστυχώς για την Νέα Δημοκρατία και ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, οι θιασώτες της κατεδάφισης της δημόσιας διοίκησης θα μείνουν με τις αναμνήσεις τους».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]