[Ελλάδα]Αστυνομικοί περπάτησαν για ώρες μέσα σε δάση και ποτάμια με 750 δενδρύλλια κάνναβης που κατέσχεσαν

Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία (750) δενδρυλλίων κάνναβης

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει συλληφθεί ένας 35χρονος ημεδαπός καλλιεργητής

Η φυτεία καλλιεργούνταν σε ιδιαίτερα δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή της Αιγιαλείας και εκτείνεται σε τρία στρέμματα

Οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο κατάλυμα ως παρατηρητήριο σε λόφο πάνω από την φυτεία στο οποίο παράλληλα διέμεναν

Εντοπίστηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε ιδιαίτερα δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, κοντά στον ποταμό Σελινούντα, στην Αιγιαλεία.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη  (12-8-2017) αργά το βράδυ, μετά από πεζή καταδίωξη, σε ορεινή περιοχή, κοντά στην φυτεία, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών και σύσταση συμμορίας.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι καλλιεργούσαν από κοινού με τον 35χρονο τις ναρκωτικές ουσίες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντόπισαν  (12-8-2017) οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην οποία βρήκαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν (750) δενδρύλλια κάνναβης, πλήρους ανάπτυξης, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα δυόμιση μέτρα.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν σε πρόχειρο κατάλυμα, σε λόφο πάνω από τον χώρο της φυτείας, ο 35χρονος καλλιεργητής και ένας ακόμη συνεργός του, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν φυγή.

Ακολούθησε, πεζή καταδίωξη των δραστών, μέσα στο δάσος, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 35χρονου, σε ορεινή περιοχή, σε θέση υψηλότερη από την φυτεία.

Επισημαίνεται ότι οι καλλιεργητές διέμεναν στο πρόχειρο κατάλυμα, σε λόφο που βρίσκονταν ψηλότερα από τη φυτεία, για να την επιτηρούν, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό του και κατέσχεσαν μια ζυγαριά με εύρος ζύγισης έως (22) κιλά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Η φυτεία καλλιεργούνταν σε δασικό ορεινό όγκο, εκτεινόμενη σε διάφορα επίπεδα, σε έκταση τριών στρεμμάτων, περιβάλλονταν με δέντρα και βλάστηση που της παρείχαν φυσική κάλυψη, ενώ για την προσέγγισή της απαιτούνταν πολύωρη πεζοπορία.

Επιπρόσθετα, για τη συστηματική περιποίηση και φροντίδα των δενδρυλλίων οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει υπέργειο λάστιχο ποτίσματος, μήκους (200) μέτρων αντλώντας νερό από κοντινή φυσική πηγή.

Σημειώνεται ότι, το εκτιμώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι καλλιεργητές από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων φέρεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του (1.100.000) ευρώ.

Τέλος, λόγω του απόκρημνου και δύσβατου τόπου της φυτείας, είχε κληθεί ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την μεταφορά των δενδρυλλίων, το οποίο λόγω ισχυρών ανέμων και της στενότητας της χαράδρας δεν μπόρεσε να προσεγγίσει με ασφάλεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Η προανάκριση και οι έρευνες ενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]