Ηπειρος:724 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα τον φετινό Ιούλιο

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (724) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -532- (εκ των οποίων -6- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Παιγνίων»: -17-
Για εμπρησμό: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -36-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -7-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -8-
Για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας: -3-
Για έκθεση: -2-
Για πλαστογραφίες: -4-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -23-
Για ενδοοικογενειακή βία:-3-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -30-
Για παρεμπόριο: -4-
Για λαθρεμπόριο: -9-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -9-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -35-
Εξιχνιάστηκαν:
Δέκα οχτώ υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι οχτώ υποθέσεις ναρκωτικών
Μία υπόθεση παιγνίων
Μία υπόθεση εμπρησμού
Μία υπόθεση περί αρχαιοτήτων
Τρεις υποθέσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας
Εννιά υποθέσεις όπλων
Μία υπόθεση έκθεσης
Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Τέσσερις υποθέσεις πλαστογραφίας
Έξι υποθέσεις λαθρεμπορίου
Τέσσερις υποθέσεις παρεμπορίου
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -541- κιλά και -704,31- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -1,4- γραμμάρια
Ηρωίνη:  -5,7- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -1,6- γραμμάρια
Δενδρύλλια: -39-
Ναρκωτικά χάπια:-5-
Κυνηγετικά όπλα: -3-
Μαχαίρια - σιδηρολοστός : -5-
Φυσίγγια: -16-
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -6-
Χρηματικό ποσό: -1.650- ευρώ
Λαθραίος καπνός: -56.367- γραμμάρια
Λαθραία τσιγάρα (πακέτα): -300-
Αρωματικά φυτά και θεραπευτικά βότανα: -62- κιλά και -165- γραμμάρια
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -6-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Την (01-07-2017), (12-07-2017), (14-07-2017) και (22-07-2017) συνελήφθησαν στο Κομπότι Άρτας, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, σε περιοχές των Ιωαννίνων και στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, εννιά άτομα (έξι ημεδαποί και τρεις υπήκοοι Αλβανίας), οι οποίοι μετέφεραν, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, με διάφορα μέσα (Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δίκυκλη μοτοσικλέτα, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο), ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους περίπου (333) κιλών.
Την (04-07-2017) και (08-07-2017), συνελήφθησαν σε ορεινή περιοχή στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων και στον Πωγωνίσκο Ιωαννίνων,  συνολικά πέντε υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν εκριζώσει και συλλέξει τσάι βουνού, συνολικού βάρους περίπου (62) κιλών ενώ στην κατοχή των τεσσάρων εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπρόσθετα ποσότητα λαθραίου καπνού  και ένα κυνηγετικό όπλο.
Την (07-07-2017), συνελήφθησαν σε δασική περιοχή στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι επιτηρούσαν σημείο με κρυμμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (καβάντζα), συνολικού βάρους (199) κιλών και (326) γραμμαρίων, την οποία είχαν εισάγει στη χώρα, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, με σκοπό να την προωθήσουν στο εσωτερικό.
Την (11-07-2017) εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από 84χρονο ημεδαπό, στον Λούρο Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος απέσπασε διαδοχικά χρηματικά ποσά και πραγματοποιούσε αγορές, με κάρτα συναλλαγών, που είχε αφαιρέσει από τον παθόντα.
Την (13-07-2017), συνελήφθησαν στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, διότι λειτουργούσαν παράνομα οίκο ευγηρίας σε υπόγειο διαμέρισμα, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση φροντίδας τριών ηλικιωμένων, τους οποίους είχαν αφήσει αβοήθητους.
Την (25-07-2017), εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών σε σταθμευμένα οχήματα σε παραλία της Θεσπρωτίας και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 55 ετών. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα, αφού προκαλούσαν στρέβλωση των θυρών των οχημάτων, στη συνέχεια με αυτοσχέδιο άγκιστρο απασφάλιζαν τις πόρτες και αφαιρούσαν αντικείμενα από το εσωτερικό τους.
Την (26-07-2017), εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, σε περιοχές της Πάργας και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ως καλλιεργητές των φυτειών. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 39 δενδρύλλια κάνναβης ενώ επιπρόσθετα βρέθηκαν στην κατοχή του ενός εκ των δραστών (518,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Την (27-07-2017), συνελήφθησαν στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ως δράστες κλοπής που έγινε σε σπίτι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία και οπλισμός.
Την (28-07-2017), συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται από κοινού με συνεργό του, σε δύο κλοπές μοτοσικλετών και σε κλοπή αλυσοπρίονου από την περιοχή του Ασπροκκλησίου Θεσπρωτίας και ο οποίος κατά τη στιγμή της σύλληψής του, απώθησε βίαια και τραυμάτισε αστυνομικό, προκειμένου να διαφύγει.
Συνελήφθησαν συνολικά οχτώ άτομα (έξι υπήκοοι Αλβανίας, μία υπήκοος Βουλγαρίας και ένας ημεδαπός), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για σοβαρά ποινικά αδικήματα (άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία, βιασμός, απόπειρα ληστείας από κοινού, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και λοιπών εξαρτησιογόνων ουσιών και διευκόλυνση εξόδου από το Ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτης χώρας).
Συνελήφθησαν συνολικά (6) διακινητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν       στη διακίνηση λαθρομεταναστών με διάφορα οχήματα. Οι διακινητές (εκ των οποίων ένας Έλληνας και πέντε υπήκοοι Αλβανίας) μετέφεραν συνολικά (10) μη νόμιμους αλλοδαπούς (οχτώ υπηκόους Αλβανίας και δύο υπηκόους Πακιστάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]