56 αγροτοδασικές πυρκαγιές ..σε ένα 24ωρο

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

1. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 19/8/2017 και Ω/ 00:35 στην περιοχή Κοντοδεσπότιο του δήμου Διρφυών – Μεσσαπίων, στην Εύβοια, είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

2. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 18/8/2017 και Ω/ 19:05 στην παλαιά χωματερή Μάκρης Αλεξανδρούπολης, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, περιμετρικά οριοθετημένη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

3. Στην Κεφαλονιά:

α. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17/8/2017 και Ω/ 22:16 στην περιοχή Αλειμματάς είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

β. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17/8/2017 και Ω/ 20:10 στην περιοχή Καραβάδος είναι οριοθετημένη. Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

γ. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16/8/2017 και Ω/ 20:20 στην περιοχή Λουρδάτα-Σιμωτάτα είναι επίσης οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με προσωπικό και μέσα από την Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο.

4. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου 2017 και ώρα 16:16 σε δασική έκταση, στον Κάλαμο Αττικής παρουσιάζει συνεχή βελτίωση και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει εξαλειφθεί. Στο συμβάν επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις πέντε οχήματα και πέντε μηχανήματα έργου.

5. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14 Αυγούστου 2017 και ώρα 12.10 σε αγροτοδασική έκταση, στη περιοχή Κρυόνερο Ηλείας είναι οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 6 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ και 2 μηχανήματα.

6. Οι πυρκαγιές της Ζακύνθου είναι επίσης χωρίς ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν σε όλες τις πυρκαγιές του νησιού παραμένουν αμετάβλητες. Στην κατάσβεση αυτών λαμβάνουν μέρος 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 7 υδροφόρες ΟΤΑ.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς. Όσοι από τους συμπολίτες μας βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών παρακαλούνται να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών. Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς: Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

Και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας, Έβρου, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κυκλάδων και τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Ψαρά, Λήμνος, Σποράδες, Κύθηρα, Κάρπαθος, Κάσος και όλη η περιφέρεια Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]