«4οςΆγγελος Φέτσης 2017» αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Πάργα!

«4oς ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΤΣΗΣ 2017»
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

OΝαυτικός Όμιλος Πάργας σε συνεργασία με την Εταιρεία Διοργάνωσης ΑθλητικώνEvents“MyAdventure” διοργανώνουν
αγώνες ορεινού τρεξίματος και Αquathlon: «4οςΆγγελος Φέτσης 2017» στη μνήμη του μεγάλου Ολυμπιονίκη, Άγγελου Φέτση, ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών το 1896. Ο Άγγελος Φέτσης αποτελεί επίσης μια ιστορική προσωπικότητα για την πόλη της Πάργας, καθώς παρέλαβε το κλειδί του Φρουρίου από τον Τούρκο Διοικητή μετά την απελευθέρωση της πόλης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας ομόφωνα αποφάσισε το 2014 να αφιερώσει τους αγώνες στον Άγγελο Φέτση, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά του στην πόλη. Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «PargaRace11.5km» πλαισιώνεται από το «ΚΑΝΑΡΕΙΟ» AQUATHLON που περιλαμβάνει 600mκολύμβηση και 5.300km τρέξιμο προς τιμήν του Κωνσταντίνου Κανάρη, καθώς ιστορικές πηγές αναφέρουν ως καταγωγή του την Πάργα.

Η Διοργάνωση εγκαινιάζει φέτος τον αγώνα της Σκυταλοδρομίας «PargaRaceAquathlonRelay: 600mκολύμβηση και 5.300kmτρέξιμο»για όσους θέλουν να μοιράσουν τα αγωνίσματα και να αγωνιστούν ως ομάδα.

Οι αγώνες συνδυάζουν τη μοναδικότητα του βουνού και της θάλασσας, και εκτός από τον αθλητικό χαρακτήρα έχουν ως στόχο να προστατεύσουν τον ενετικό ελαιώνα της πόλης, καθώς η κοπή των δένδρων παρουσιάζει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να απογυμνώνεται σταδιακά ο οικισμός.
Μεγάλος αριθμός συμμετοχών θα αποτελέσει ένα συμβολικό «ψήφισμα» στη διάσωση του ενετικού ελαιώνα, που συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο της φυσιογνωμίας της περιοχής και του αγώνα.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμουhttps://myadventure.gr/registration/
O κ. Αχιλλέας Δημάκος, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πάργας, είναι υπεύθυνος αγώνων (email:achildimakos@gmail.com, τηλ. 6946502742).
www.facebook.com/ncparga/ , www.pargarace.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]