Μερικοί καλοί λόγοι για να αποκτήσεις ασφάλεια υγείας πριν τα 30!

Όσο μακρινό κι αν σου φαίνεται ένα ασφαλιστήριο υγείας, σε αυτή τη φάση της ζωής σου, μάλλον πρέπει να το σκεφτείς λίγο καλύτερα πριν πεις το όχι. Γιατί αυτό είναι ένα από τα λιγοστά εξαιρετικά σημαντικά δώρα που θα κάνεις ποτέ στον εαυτό σου, όσο κι αν δεν το πιστεύεις.

Η αντίληψη που έχεις γενικά για τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία σου, όπως και οι περισσότεροι νέοι Έλληνες σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν έχεις μάθει να φροντίζεις τον εαυτό σου σωστά, θεωρείς ότι δε θα αντιμετωπίσεις ποτέ κανένα πρόβλημα, δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα το σύστημα υγείας, και συνεπώς δεν έχεις κανένα λόγο να αγχώνεσαι. Κάπως έτσι συνδυάζεται το μεσογειακό σου ταμπεραμέντο με την «αφέλεια» της νιότης, αφού έχεις μια ζωή μπροστά σου, κι έτσι ένα ασφαλιστήριο υγείας είναι άγνωστες λέξεις για εσένα και τους φίλους σου.

Η πραγματικότητα όμως μπορεί να σε διαψεύσει. Γιατί όσο κι αν ακόμη η ηλικία σού επιτρέπει να παραμελείς την υγεία σου, εκείνη μπορεί να έχει αντίθετη άποψη. Και την κρίσιμη στιγμή που θα θα χρειαστείς ιατρική φροντίδα ακόμα και περίθαλψη, θα βρεθείς μπροστά σ’ έναν νέο, εντελώς άγνωστο, κόσμο για εσένα. Ένα ασφαλιστήριο υγείας όμως είναι σίγουρο ότι μπορεί να σου παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεσαι για να είσαι ξέγνοιαστος/η, γιατί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, θα το αντιμετωπίσεις στο κατάλληλο περιβάλλον με τους σωστούς ανθρώπους.

Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Ένα ασφαλιστήριο υγείας δεν είναι τόσο μεγάλο όσο ακούγεται και δεν αφορά μόνο τα πολύ δύσκολα προβλήματα υγείας. Έχει εφαρμογή ακόμα και στα μικρά, συνήθως απλά θέματα που ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσεις με την υγεία σου. Από ένα απλό check up που οφείλεις να κάνεις μία φορά το χρόνο, από δωρεάν –ή χαμηλότερου κόστους- πρόσβαση σε διαγνωστικές υπηρεσίες και φυσικά ιατρικές επισκέψεις, από πλήρη έξω-νοσοκομειακή φροντίδα, όλα μπορούν να προβλεφθούν και να συμπεριληφθούν σε ένα ασφαλιστήριο. Αν συνδυαστούν μάλιστα και με νοσοκομειακό πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει όλες τις δαπάνες με τις οποίες θα επιβαρυνθείς σε περίπτωση νοσηλείας, τότε μιλάμε για πλήρη κάλυψη σε κάθε πιθανό πρόβλημα υγείας.

Ακόμα κι αν όλα αυτά τα έχεις ήδη σκεφτεί, είναι πιθανό να βρίσκεις δικαιολογία και να θεωρείς πως το κόστος είναι απαγορευτικό για να ένα ασφαλιστήριο υγείας, οπότε να το μεταθέτεις για το μέλλον που όπως πιστεύεις θα το έχεις περισσότερη ανάγκη. Κι όμως, αυτό είναι μύθος, καθώς, όσο πιο νέος είσαι, το κόστος είναι από πολύ οικονομικό έως εξαιρετικά χαμηλό. Η νεότητα είναι με το μέρος σου λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση. Ενώ, καλό είναι να γνωρίζεις ότι κάνοντας ένα ασφαλιστήριο υγείας προστατεύεις οικονομικά και την οικογένειά σου, η οποία δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την παραμικρή επιβάρυνση όσο απλό ή σύνθετο είναι το πρόβλημα υγείας που μπορεί να σου προκύψει.

Σίγουρα λοιπόν υπάρχει ένα πρόγραμμα υγείας για σένα. Ένα ασφαλιστήριο που μπορείς να προσαρμόσεις στις δικές σου ανάγκες, αφού εσύ ξέρεις καλύτερα τον οργανισμό σου. Θυμήσου όμως ότι η πρόληψη είναι το κλειδί για την καλή υγεία και ένα πρόγραμμα ασφάλισης αποτελεί μέρος αυτής της διαδικασίας. Είναι μία κομβική επιλογή που κάνεις φροντίζοντας και με αυτό τον τρόπο τον εαυτό σου.
 nextdeal.gr


Πηγή: as-milisoume.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]