Νέα «λυπητερή» έρχεται από Σεπτέμβριο για 250.000 αυτοαπασχολούμενους

Αντιμέτωποι με μία ακόμα επιβάρυνση θα βρεθούν από το Σεπτέμβριο 250 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, καθώς το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ στέλνουν ειδοποιητήρια με τις εισφορές για επικούρηση (7%) και εφάπαξ (4%).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Καθημερινή, το σενάριο θέλει οι εισφορές αυτές να πληρώνονται σε τέσσερις δόσεις, γεγονός που ανεβάζει τις εισφορές στο 59,95% του εισοδήματος. Πρόκειται για εισφορές που έπρεπε να καταβάλλονται από την αρχή του έτους, όμως για τεχνικούς λόγους δεν είχαν καταγραφεί στα ειδοποιητήρια.
Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που επικαλείται η ίδια εφημερίδα, υπάρχουν δυσκολίες στην ολοκλήρωση του προβλεπόμενου συμψηφισμού μεταξύ των εισφορών που υπολογίστηκαν και πληρώθηκαν με βάση το εισόδημα του 2015 και αυτών που αντιστοιχούν στο εισόδημα του 2016. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την έναρξη των συμψηφισμών με τις καταβολές Σεπτεμβρίου (εισφορές Αυγούστου), αυτό φέρεται να μην μπορεί να συμβεί νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ανδ. Λοβέρδος: «Οι υπουργοί της κυβέρνησης το διέψευδαν»
Σχολιάζοντας το θέμα εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόματος, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε:
«250.000 αυτοαπασχολούμενοι χαρατσώνονται με αναδρομικές εισφορές. Διαβάζουμε ότι σε τέσσερις δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από 1/1/2017.
» Το είχαμε επισημάνει και προειδοποιήσει και στην Βουλή και από τα ΜΜΕ.
» Τότε οι υπουργοί της κυβέρνησης διέψευδαν μετά βδελυγμίας και έλεγαν ότι οι ενδιαφερόμενοι τους αποθέωναν.
» Αισχρός λαϊκισμός και πολιτικό θράσος.
» Δεν ξαναρχίζουν σήμερα τις βόλτες για να εισπράξουν 'αποθέωση' από την ανάποδη;
Πάντως καλού κακού ας έχουν μαζί τους και μπόλικα χαρτομάντιλα γιατί θα τους χρειαστούν...».


★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]