Από 21 Αυγούστου αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Αρταίων

Από 21 Αυγούστου αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Αρταίων
Για μια ακόμη χρονιά θα λειτουργήσει στο Δήμο Αρταίων Κοινωνικό Φροντιστήριο, προσφέροντας στους μαθητές της περιοχής βοήθεια στα μαθήματα. Το Κοινωνικό  Φροντιστήριο λειτουργεί σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες Φροντ
ιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Άρτας για το σχολικό έτος 2017-2018 και παρέχει δωρεάν  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές Β (από φέτος) και Γ Λυκείου οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.
Να σημειωθεί, ότι οι μαθητές θα ενσωματωθούν στα ήδη υπάρχοντα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της Άρτας, χωρίς οικονομική αξίωση από τα φροντιστήρια. Οι εγγραφές ξεκινούν νωρίς με σκοπό να απορροφηθεί μεγαλύτερος αριθμός μαθητών φέτος.
«Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων της πόλης μας, γιατί δείχνουν το ευαίσθητο κοινωνικό τους πρόσωπο. Εννοείται, βεβαίως, ότι τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν θα δημοσιοποιούνται για ευνόητους λόγους. Πρέπει να τονίσουμε, ότι εάν υπάρξουν αιτήσεις που δεν ικανοποιηθούν, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, τότε θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων με εθελοντές καθηγητές σε χώρο του Δήμου» αναφέρει σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άννα-Μαρία Κουτρούμπα.
Τα δικαιολογητικά
Καλούνται οι γονείς μαθητών Β και Γ Λυκείου  να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, υποβάλλοντας τη, στο Γραφείο Δημάρχου από τις 8 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου έως την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά, για τον γονέα ή κηδεμόνα:
•Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
•Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
•Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
•Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από •Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
•Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχουν).
•Πιστοποιητικό Εντοπιότητας του Δήμου Αρταίων.
•Έγγραφο, από το οποίο προκύπτουν στοιχεία για τα κοινωνικά κριτήρια: τρίτεκνοι-πολύτεκνοι, άτομα οικογενειών με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες.
•Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
•Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 € πραγματικό και όχι τεκμαρτό, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2681362101, 2681362286.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]