Θέατρο και σινεμά στο Zagoriwood των Κάτω Πεδινών!

Το Zagoriwood (16-23 Ιουλίου)  η διοργάνωση εργαστηρίων κινηματογράφου που γίνεται εδώ και 8 χρόνια στα Κάτω και Άνω Πεδινά, γεμίζει το πρόγραμμα του Παρασκευο-Σαββατοκύριακου, με εκδηλώσεις για όλα τα καλλιτεχνικά γούστα.

Το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουλίου, στην πλατεία των Κάτω Πεδινών, το Zagoriwood συναντιέται για πρώτη φορά με το θέατρο, και φιλοξενεί την παράσταση “Frida in the Mirror”, σε συνεργασία με την ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η παράσταση μας καλεί να γνωρίσουμε τη σπουδαία ζωγράφο Frida Kahlo μέσα από τα πραγματικά γεγονότα της ζωής της, επώδυνη, αλλά γεμάτη πάθος. Μέσα από σωματικούς αυτοσχεδιασμούς δύο γυναίκες ενσαρκώνουν τη Frida ρίχνοντας φως σε διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα της, σα να συνομιλούν με το είδωλό τους στον καθρέφτη, ταξιδεύοντάς μας σε ένα κόσμο σουρεαλισμού, ζωγραφικής, έρωτα, επανάτασης και απόλυτης αγάπης.

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου, το Zagoriwood μαζί με το ΠΑΛΑΣΕ (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας) συνδιοργανώνουν την προβολή της ταινίας “Η κυνηγός για τον Αετό” (Μ. Βρετανία, Μογγολία, ΗΠΑ. 2016.

Διάρκεια: 87΄, σκηνοθεσία Ότο Μπελ).

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της δεκατριάχρονης Αϊσολπάν που θέλει να γίνει κυνηγός με αετό συμμετέχοντας σε μια αποκλειστικά αντρική παράδοση στα Αλτάια Όρη της Μογγολίας όπου ζει.

Η απόφαση της μικρής Αϊσολπάν βρίσκει σύμφωνους τους γονείς της, όχι όμως και την υπόλοιπη κοινότητα των κυνηγών, που θέλει να προστατεύσει ένα ανέκαθεν αντρικό προνόμιο από νεωτερισμούς.

Όμως η Αϊσολπάν επιμένει, με τη βοήθεια του πατέρα της βρίσκει το δικό της αετό, τον εκπαιδεύει και παίρνει μαζί του μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό κυνηγιού της περιοχής. Από τους 78 συμμετέχοντες είναι η νεότερη όλων και, φυσικά, η μόνη γυναίκα!

Η παραχώρηση της ταινίας αποτελεί μια ευγενική προσφορά της εταιρείας διανομής FilmTrade Greece.

Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους.

Και οι δύο εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:30 στην Πλατεία των Κάτω Πεδινών, και η είσοδος για το κοινό είναι, όπως πάντα, ελεύθερη.

Η διοργάνωση του Zagoriwood πάντα από την Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου, με τη συνεργασία των Anemicinema Lab (Θεσσαλονίκη) και Mountain View-Arts (Αθήνα).
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]