Αύξηση επισκεψιμότητας με το Zagori Mountain Running και άλλες εκδηλώσεις

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 αθλητών και με μεγάλη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό, 7ο Zagori Mountain Running στο πανέμορφο Ζαγόρι, με επίκεντρο το Τσεπέλοβο και τους Κήπους. Την προσπάθεια στήριξε όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Ζαγορίου, αλλά και πολλοί κάτοικοι ως εθελοντές.

Η έλευση των αθλητών και πολλών άλλων επισκεπτών αύξησε την επισκεψιμότητα στην περιοχή, γεγονός που επισήμανε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος έκανε την απονομή μεταλλίων στους νικητές (η φωτογραφία από το βράδυ του Σαββάτου στο Τσεπέλοβο) , αναφέροντας μάλιστα ότι συνολικά αυτό το καλοκαίρι καταγράφεται αύξηση της τουριστικής κίνησης.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟ ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ



«Η μεγάλη αυτή διοργάνωση, είπε ο κ. Σπύρου,  ενήργησε θετικά για την περιοχή μας, με την έννοια ότι και οι αγώνες πήγαν πολύ καλά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και η συμμετοχή ήταν μεγάλη και χρόνο με το χρόνο αυτή η μεγάλη αθλητική εκδήλωση γίνεται ακόμα καλύτερη».

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το Ζαγόρι διαθέτει πλεονεκτήματα, θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον που κάνει τον αγώνα διαφορετικό από άλλους παρόμοιους, αφού η υψομετρική διαφορά είναι μεγάλη και από τα 2350 μέτρα  οι αθλητές κατεβαίνουν στα 530 μέτρα που είναι η χαράδρα του Βίκου. «Αυτή η μεγάλη υψομετρική διαφορά μέσα από μονοπάτια της περιοχής, τα πέτρινα γεφύρια και τους παραδοσιακούς οικισμούς αποτελεί ένα μοναδικό αγώνα στην περιοχή και πέρα από το αθλητικό ενδιαφέρον, τις συμμετοχές μεγάλων αθλητών και άλλων, έχουμε παρά πολύ κόσμο ο οποίος επισκέφθηκε αυτό το τριήμερο το Ζαγόρι κι αν θέλετε και τις προηγούμενες και τις επόμενες, μιλάμε για χιλιάδες κόσμου και για μια τόνωση της τοπικής οικονομίας που όλοι τη χρειάζονται».

Ο κ. Σπύρου στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, επιβεβαίωσε ότι το φετινό καλοκαίρι, πλην του αγώνα, παρατηρείται μια σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας της τάξης του 50%. «Αυτό, είπε,  είναι πραγματικότητα, αποτελεί μια απρόβλεπτη εξέλιξη και οι επαγγελματίες της περιοχής είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και επειδή αυτές και άλλου είδους εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή συμβάλλουν σε αυτό, άρα λοιπόν όλοι μας κι εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος και οι πολιτιστικοί φορείς, προσπαθούμε για το καλύτερο, ώστε να διατηρήσουμε και αυξήσουμε αυτή την επισκεψιμότητα και κυρίως την αναγνωρισιμότητα της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου έφερε ως παράδειγμα  τη συμμετοχή αθλητών από δεκάδες χώρες του εξωτερικού οι οποίοι, σημείωσε,  γίνονται πρεσβευτές της περιοχής μας και στέλνουν στη συνέχεια ανθρώπους να την επισκεφτούν. Ο κ. Σπύρου στάθηκε ιδιαίτερα και στη βοήθεια που παρέχουν οι εθελοντές. «Πραγματικά έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο με παρά πολλούς ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα, παρά μόνο για την περιοχή και για την προσφορά τους στο Ζαγόρι. Αυτή η μεγάλη συμμετοχή εθελοντών κάνει καλύτερους και τους αγώνες και κάθε άλλη εκδήλωση γίνεται αυτή την περίοδο στο Ζαγόρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]