Κάθε χρόνο και χειρότερα για το λαό και τους πυροσβέστες (VIDEO)

Ένας νεκρός πυροσβέστης, χιλιάδες οργανικά κενά, γερασμένος στόλος (επίγειος και εναέριος) και εργαζόμενοι χωρίς μέσα προστασίας στα όρια της κατάρρευσης. Αυτή είναι η εικόνα που περιβάλλει το Πυροσβεστικό Σώμα και σε αυτή την αντιπυρική περίοδο έχοντας ως φόντο καταστροφικές πυρκαγιές, κυρίως σε Πελοπόννησο και Ζάκυνθο.

Από την άλλη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ιδιωτικές εταιρείες έχουν στη «δούλεψή» τους πλήρως στελεχωμένες υπηρεσίες με πυροσβέστες που μετατέθηκαν από την πυρασφάλεια των λαϊκών οικογενειών. Κι ενώ αυτοί οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε ιδιωτικά - πλέον - αεροδρόμια και εθνικές οδούς, αφέθηκαν στη μοίρα τους και κοιμούνταν ακόμα και στα πατώματα καθώς η κυβέρνηση δεν μερίμνησε ούτε για τα βασικά.

Οι πυροσβέστες καλούνται να αντιμετωπίσουν την αδράνεια του Αρχηγείου του Σώματος, την υποκρισία της εκάστοτε κυβέρνησης πως θα λύσει το πρόβλημά τους, την πολιτική που εφαρμόζεται και αφορά την εμπορευματοποίηση της γης - οπλίζοντας έτσι το χέρι των εμπρηστών - αλλά και την «πλάτη» που βάζουν τα συνδικαλιστικά όργανα στις επιλογές των κυβερνώντων.

Οι εργαζόμενοι, προσπαθούν με ό,τι μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους, χωρίς κονδύλια, με οχήματα δίχως επαρκή εξοπλισμό και συντήρηση. Χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, μάνικες, καινούργιες ειδικές στολές σε πολλές των περιπτώσεων.

Για αυτή την τραγική, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση, μιλούν στο ρεπορτάζ του «902.gr», ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυπυραγός ε.α. και ο Δημήτρης Βλάχος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών με την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών».   

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «902.GR»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]