ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Στην Κύπρο για το URBACT ο Δήμος Δωδώνης

Στην Κύπρο για το URBACT ο Δήμος Δωδώνης
Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, από το  Εθνικό Σημείο Επαφής URBACT Ελλάδας Κύπρου συμμετείχε ο Δήμος Δωδώνης, ο οποίος συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν πόλεις «καλής πρακτικής URBACT» που αναδείχθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η διασύνδεση με Κοινοτικές Πρωτοβουλίες Αστικής Ανάπτυξης καθώς και οι επιτυχείς Κυπριακές και Ελληνικές προτάσεις.
Οι Δήμοι που συμμετείχαν από την Ελλάδα ήταν η Δωδώνη και ο Πειραιάς. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση (study visit) στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού,  καθώς το συγκεκριμένο έργο αστικής ανάπλασης αποτελεί καλή πρακτική τόσο για την πόλη, όσο και για τη χώρα.
Ο Δήμος Δωδώνης συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του Εθνικού Σημείου Επαφής του  URBACT και εκπροσωπήθηκε από την υπάλληλο Ευφροσύνη Ζαρκαλή, η οποία είναι η τοπική συντονίστρια του δικτύου ΙΝΤ-HERIT.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η πορεία εργασιών του δικτύου INT-HERIT, στο οποίο ο Δήμος συμμετέχει από τον Οκτώβριο του 2016, η συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους, τα οφέλη και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του.
Το δίκτυο INT-HERIT έχει περάσει στη 2η και βασική φάση υλοποίησής του από τον Ιούνιο του 2017.
Η δεύτερη φάση προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι εταίροι του προγράμματος είναι οι: Baena-Cordoba από την Ισπανία, Leiedal Zwevegem από το Βέλγιο, Espinto από την Πορτογαλία, Alba Iulia από τη Ρουμανία, Sigulda από τη Λετονία και Armagh από την Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]