ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Mπαράζ αντιδράσεων από την τοποθέτηση της Β. Θάνου στο Μαξίμου


Εντονοι είναι οι αντιδράσεις και οι κραδασμοί από χθες, μετά την ανακοίνωση πως η κ  Βασιλική Θάνου τοποθετείται επικεφαλής στο νομικό τμήμα του πρωθυπουργικού γραφείου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι μόνο αντιδρούν στην κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο ευθέως για παραβίαση στην διάκριση των εξουσιών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση της κάνει λόγο για «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία». Η ΝΔ τονίζει πως «αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών» αγγίζοντας την «θεσμική εκτροπή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας.

Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών.

Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου.

Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωσή του εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.

Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών. Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές - ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε - που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αντρέας Λοβέρδος με ανάρτηση του στο twitter κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

«Ούτε τα προσχήματα λίγο πριν το τέλος.  Διορισμός Β.Θάνου στο γραφείο του Π/Θ: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής», έγραψε.

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από τη λήξη της θητείας της…», σχολίασε, μέσω Twitter, o αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαιτέρως επικριτικό το σχόλιο και από τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορο Σεβαστίδη, όπου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί παλαιότερη πρότασή του που προέβλεπε την επιβολή απαγόρευσης σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν παρόμοια αξιώματα πριν το πέρας 3 ετών από την συνταξιοδότηση τους.

«Τεράστιο σφάλμα, το οποίο στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα στην κοινωνία» χαρακτήρισε την τοποθέτηση της κ. Θάνου στη συγκεκριμένη θέση ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφεύγει να δίνει την εντύπωση ότι εξοφλεί γραμμάτια. Δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.
πηγη Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]