ΖΑΓΟΡΙ: Αξιοποίηση φαρμακευτικών φυτών με το Interreg Ελλάδος-Αλβανίας

Στην προώθηση, ενίσχυση και υποστήριξη των καλλιεργειών φαρμακευτικών φυτών, που αφθονούν στο Ζαγόρι,  ως επιχειρηματική δραστηριότητα, στοχεύει  το έργο με την ονομασία «HERBINNO» που εντάχθηκε στο Interreg  Ελλάδος-Αλβανίας 2014-2020.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή την ένταξη του έργου  με τίτλο «Καινοτόμες Δράσεις για την αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών στη διασυνοριακή περιοχή Ηπείρου – Αλβανίας» με συνολικό προϋπολογισμό 520.000, 00 ευρώ.

Εταίροι του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών (Επικεφαλής Εταίρος), Δήμος Ζαγορίου, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, Δήμος Αργυροκάστρου, Δήμος Δρόπολης.

 Σε ότι αφορά  το Δήμο Ζαγορίου ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 120.000,00 € με αντικείμενο την διαχείριση του έργου, δράσεις δημοσιότητας, διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τη βιώσιμη εκμετάλλευση και την προώθηση των καλλιεργειών φαρμακευτικών φυτών. Επίσης, θα γίνει καταγραφή των κύριων  φαρμακευτικών/αρωματικών φυτών της περιοχής, δημιουργία μόνιμης έκθεσης προβολής των κύριων φαρμακευτικών φυτών της περιοχής και ως κέντρο προώθησης των τοπικών προϊόντων, στο δημοτικό κτίριο στη διασταύρωση Άγιος Αθανάσιος Ασπραγγέλων.

Το κέντρο αυτό θα λειτουργεί και ως χώρος ενημέρωσης & εκπαίδευσης και θα εξοπλιστεί μέσω του έργου με τα κατάλληλα οπτικοαουστικά μέσα (Η/Υ, projector, οθόνη).

Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία  Βοτανικού κήπου, η παραγωγή εκπαιδευτικού & ενημερωτικού υλικού (βίντεο, ενημερωτικά έντυπα κλπ) για τις ανάγκες εκπαίδευσης & προώθησης κατά τη διάρκεια του έργου αλλά και για την υποστήριξη των μόνιμων εκθεσιακών χώρων (του Δήμου Ζαγορίου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]