Haig Yazdjian και Δημήτρης Υφαντής την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στα Ιωάννινα!

Haig Yazdjian και Δημήτρης Υφαντής

Το 1ο Its Kale Festival Ιωάννινα 2017, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, παρουσιάζει τους  Haig Yazdjian και Δημήτρη Υφαντή, την Τετάρτη 12 Ιουλίου2017 και ώρα 9:30 μ.μ. στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Tickets Ioannina, στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Χαρτέξ, Κουμπλομάτης και στο κατάστημα ΙΡΙΣ.

Ο Αρμένιος Haig Yazdjian (Χάϊκ Γιαζιτζιάν)  γεννήθηκε στo Χαλέπι της  Συρίας. Αρχές της δεκαετίας του ’80 ήρθε στην Ελλάδα, όπου και ζει μόνιμα! Είναι ένας από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους στο ούτι κι ένας ιδιαίτερος συνθέτης, ανήκοντας, πλέον, στο μουσικό δυναμικό του τόπου μας, χωρίς, φυσικά, να χάνει την παγκοσμιότητά του ως άνθρωπος και καλλιτέχνης.

 Ο Δημήτρης Υφαντής προερχόμενος από τα Γιάννενα πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Δήμητρα Γαλάνη με το «Καίγομαι και σιγολιώνω», το 1997, και συνέχισε με δύο προσωπικούς δίσκους cd με τίτλους «Από χώμα και νερό», το 1998, και «Η μια ζωή μεσ’ την άλλη», το 2000.
Το 2002 μαζί με την Ερωφίλη και το Νίκο Κουρουπάκη δημιούργησαν το φωνητικό σχήμα Τρίφωνο. Στα 11 χρόνια της παρουσίας του Τριφώνου αποκόμισε ως τραγουδιστής και ως τραγουδοποιός δύο πλατινένιους και τρεις χρυσούς δίσκους.
 Περιδιαβαίνοντας στα μονοπάτια της μουσικής παράδοσης, καθένας από τη δική του μάνα-γη, οι δυο καλλιτέχνες συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί, ζωντανά, στη σκηνή ολοκληρώνοντας έτσι μια φιλία που μετρά πάνω από είκοσι χρόνια! Σεμνοί και ιδιαίτεροι και οι δύο, έχουν δώσει, ο καθένας από την πλευρά του, τη δική τους αισθητική προσέγγιση στο σύγχρονο ελληνικό «έθνικ» ήχο. Ένας κόσμος πλούσιων εμπειριών από προηγούμενες μεγάλες συνεργασίες, ενορχηστρώσεις, συνθέσεις ξεδιπλώνεται στη σκηνή παντρεύοντας τα φαινομενικά αντίθετα. Χιούμορ, ρυθμός, ταξιδιάρικες μελωδίες, προσφέρονται ειλικρινά και άμεσα στον κόσμο. Τέσσερις υπέροχοι μουσικοί προσθέτουν το ταλέντο τους σ’ αυτή την υπέροχη παρέα που έρχεται να μας ταξιδέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]