ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σήμερα η απόφαση του ESM για την εκταμίευση της δόσης

Tην έγκριση της συνολικής τρίτης δόσης του ελληνικού προγράμματος ύψους 8,5 δισ. ευρώ θα προτείνει ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, σήμερα Παρασκευή στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης
Την πεποίθησή του ότι τα εκκρεμή ζητήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα το απόγευμα και ότι κατά την τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 7,7 δισ. εξέφρασε χτες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Θα είναι το πρώτο Eurogroup μετά από πολλά που η Ελλάδα δε θα βρίσκεται στην ατζέντα» υπογράμμισε ο αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. «Είμαι πεπεισμένος ότι στην αυριανή τηλεδιάσκεψη όποια εκκρεμή ζητήματα θα αξιολογηθούν ως εκπληρωμένα. Τα μικρά αυτά ζητήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι αύριο το απόγευμα», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε ο ESM ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης, εφόσον το ΔΣ του ESM δώσει το «πράσινο φως», θα προχωρήσει η πρώτη εκταμίευση των 7,7 δισ. πριν από τις 31 Ιουλίου 2017. Από αυτά το ποσό των 6,9 δισ. ευρώ θα καταβληθεί στον ξεχωριστό λογαριασμό που προορίζεται για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ τα υπόλοιπα 800 εκατ. ευρώ θα εκταμιευθούν σε ειδικό λογαριασμό προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
πηγη Left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]