ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Eμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων:Θερινές εκπτώσεις – Κυριακές, καλοκαιρινό 5νθήμερο

-αποφασίσαμε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τα καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων να είναι κλειστά τα Σάββατα από 22 Ιούλη έως και 26 Αυγούστου.
1. Οι θερινές εκπτώσεις αρχίζουν στις 10 Ιούλη και λήγουν στις 31 Αυγούστου συμπεριλαμβάνοντας και μία Κυριακή. Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει χάσει το πραγματικό του νόημα. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις προώθησαν την απελευθέρωση των εκπτώσεων, των προσφορών αλλά και των ωραρίων ικανοποιώντας τις πάγιες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
Με αυτό τον τρόπο έδωσαν τη δυνατότητα στους μεγαλεμπόρους και τα πολυκαταστήματα να ανοίγουν όλη τη μέρα ακόμα και την Κυριακή, να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές όλο το χρόνο, όπως είναι οι διάφορες προωθητικές ενέργειες, καταφέρνοντας να συγκεντρώνουν ότι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα.
Απέναντι σ΄αυτή την κατάσταση αντιπαραθέτουμε και διεκδικούμε τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων. Αξιοποιούμε τη θετική εμπειρία από την κινητοποίησή μας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στις 7 Μάη και συνεχίζουμε, από κοινού με τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στην ίδια κατεύθυνση ώστε να μην είναι κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή στις 16 Ιούλη.
Επίσης θα πραγματοποιήσουμε παράσταση στην Περιφέρεια για να δηλώσουμε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι έμποροι των Ιωαννίνων είμαστε ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περεταίρω διεύρυνση από πλευράς της, αξιοποιώντας το νόμο των 32 Κυριακών.
 Διεκδικούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
 Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν τα ωράρια και τις εκπτώσεις
2. Θέτουμε σε εφαρμογή το καλοκαιρινό 5νθήμερο γιατί θεωρούμε ότι έχουμε ανάγκη από λίγες μέρες άδεια, έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση και τις διακοπές. Είναι γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία από μας που είμαστε αυτοαπασχολούμενοι στερούμαστε το δικαίωμα στις διακοπές και θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ο τουρισμός στη χώρα μας βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης. Ποια είναι όμως τα αποτελέσματα της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, που η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο δήμος ευαγγελίζονται; Διεύρυνση ωραρίων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και παράλληλα όλο και μεγαλύτερο τμήμα των μικρών εμπόρων και συνολικότερα του λαού δεν πηγαίνει διακοπές.
Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στον ελεύθερο χρόνο και στις φτηνές διακοπές. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι το 2017 θα δουλεύουμε 365 το χρόνο χωρίς διακοπές ακριβώς για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού και του εμπορίου.
Γι’ αυτό αποφασίσαμε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τα καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων να είναι κλειστά τα Σάββατα από 22 Ιούλη έως και 26 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]