Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων για την κυριακάτικη απεργία στο εμπόριο

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε  το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κυριακάτικη απεργία στο εμπόριο, το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Νίκος Καλαντζής ανέφερε:
Συνάδελφε
Το Σωματείο μας απευθύνεται σε σένα πο
υ θες την Κυριακή να πας βόλτα με τα παιδιά σου ,να πας εκδρομή με τους φίλους σου, να ξεκουραστείς ή ακόμα να την αφιερώσεις στο εαυτό σου όπως εσύ θέλεις .Μέχρι χτες ήταν δικαίωμά σου. Δικαίωμα που δεν σου χαρίστηκε από κανέναν αλλά κατακτήθηκε με αγώνες της εργατικής τάξης από τον προηγούμενο αιώνα. Η Κυριακή έχει καθιερωθεί ως μη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας,  μέρα ανάπαυσης, ψυχαγωγίας και κοινωνικής ζωής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Είναι λοιπόν καθήκον μας ανεξάρτητα από κλάδο να  υπερασπιστούμε την Κυριακή αργία και να αγωνιστούμε για την Νομοθετική κατοχύρωσή της .
Συνάδελφοι, το άνοιγμα των Κυριακών είναι η απαίτηση των πολυεθνικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα αβγαταίνουν συνεχώς τα κέρδη τους, πως θα κερδίζουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίττα στο εμπόριο, ξεζουμίζοντας φυσικά τους εργαζόμενους με εξαντλητικά ωράρια και μισθούς πείνας.
Τι σημαίνει απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές για τους εμπορουπάλληλους ,για τους χιλιάδες εργαζόμενους  στον κλάδο του εμπορίου; Τι σημαίνει η λειτουργία 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς περιορισμό; Σημαίνει ασταμάτητη εντατικοποίηση, δουλειά χωρίς αρχή και τέλος. Κανένας εργαζόμενος δεν θα αντέξει να δουλεύει 7 μέρες κάτω από έντονους ρυθμούς και πίεση.
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανήλθε στην εξουσία και με το σύνθημα της νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακής αργίας το οποίο όχι μόνο το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων αλλά με το 4ο μνημόνιο αύξησε τις Κυριακές .
Συνάδελφοι πρέπει να στείλουμε μήνυμα στα αφεντικά και σε αυτούς που τα υπηρετούν ότι δεν ανεχόμαστε τις συνθήκες γαλέρας μέσα στους εργασιακούς χώρους. Λέμε  ΟΧΙ στο ωράριο των πολυεθνικών. Οι εργαζόμενοι δεν είναι για σφαγή ,δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή.
Παλεύουμε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.
Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαικών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμπορουπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων που μειώνουν παροχές και συντάξεις.

Με αυτό το πλαίσιο το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους την Κυριακή, στις 10:30 στον πεζόδρομο μπροστά στη βιβλιοθήκη,  να δώσουμε τη μάχη της απεργίας με σύνθημα:
 «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]