Μια Μοναδική Εκδήλωση ...Προβολή Ταινίας Για Το Ηπειρώτικο Πανηγύρι!

Ο Δήμος Ζαγορίου παρουσιάζει την εκδήλωση προβολής της ολοκληρωμένης σχεδόν, νέας ταινίας "While you Live, Shine" του Ιρλανδού σκηνοθέτη Paul Duane.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Αυγούστου, ώρα 8.00 το βράδυ, στο Υπαίθριο Θέατρο "Αγγελος Κίτσος" του Δήμου Ζαγορίου, στο Μονοδένδρι.

Η ταινία «While You Live, Shine» έχει γυριστεί στην Βίτσα Ζαγορίου και άλλες περιοχές της Ηπείρου, τον Αύγουστο του 2016. Είναι μια Ιρλανδική παραγωγή, γυρισμένη σε φορμά Ultra HD/4K , για την ομορφιά του Ζαγορίου, της μουσικής του και των ανθρώπων του.  Η ταινία στην τελική της μορφή θα παρουσιαστεί διεθνώς επίσημα τον προσεχή χειμώνα.  Αποτελεί όμως επιθυμία και υπόσχεση του σκηνοθέτη να προηγηθεί η προβολή, της σχεδόν τελικής της μορφής, στο κοινό της Ηπείρου και τους αμέτρητους κατοίκους και φίλους της περιοχής που συνετέλεσαν σ’ αυτή, με την ευκαιρία της χρονικής συγκυρίας των πανηγυριών του Αυγούστου.


Αφηγείται την ιστορία της γνωριμίας του Christopher King με την Ηπειρώτικη Μουσική που ξεκίνησε ακούγοντας μια παλιά ηχογράφηση από ένα Ηπειρώτικο Μοιρολόϊ, σε δίσκο 78 στροφών. Γοητεύθηκε από την μουσική, όμως η ανακάλυψη στη συνέχεια, ότι εξακολουθεί να παίζεται ακόμη σήμερα στην αυθεντική της μορφή, στα βουνά της Ηπείρου, άλλαξε τη ζωή του.
Η ταινία ταξιδεύει μαζί του από την ύπαιθρο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ στην Βίτσα και παρουσιάζει μερικούς από τους καλύτερους σημερινούς μουσικούς. Όπως τον μεγάλο Γρηγόρη Καψάλη (Ζαγόρι), τον Κώστα Βέρδη (Πωγώνι) ή τους Χαλκιάδες (Κόνιτσα).
Δεν είναι μια ιστορία της Ηπειρώτικης Μουσικής ούτε μια ολοκληρωμένη ιστορία του τόπου και των ανθρώπων της περιοχής. Αυτά θα χρειαζόταν αμέτρητες ταινίες για να ειπωθούν! Είναι ένα φιλμ για την αγάπη που αισθάνεται κάποιος ξένος, από μια άλλη, μακρινή χώρα, για τον πολιτισμό του Ζαγορίου και της Ηπείρου και θα αποτελέσει μια παρουσίαση της τοπικής μουσικής στο διεθνές κοινό, για πρώτη ίσως φορά.

Ο Christopher King έχει ήδη κυκλοφορήσει για το διεθνές κοινό, μια σειρά από ποιοτικές δισκογραφικές συλλογές για την Ελληνική Δημοτική Μουσική, όπως τα «Why The Mountains Are Black» (Γιατί είναι Μαύρα τα Βουνά) και «A Lament For Epirus» (Ένα Μοιρολόϊ για την Ήπειρο), βασισμένες αποκλειστικά σε παλιές ηχογραφήσεις σε δίσκους 78 στροφών. Το πρώτο βιβλίο του, που αφηγείται την ιστορία της γνωριμίας και της μετέπειτα βαθειάς σχέσης του με την Ηπειρώτικη Μουσική, θα κυκλοφορήσει στην Αγγλική γλώσσα το 2018, από τον γνωστό Αμερικανικό Εκδοτικό Οίκο W.W. Norton & Company, Inc. Είναι αυτή τη στιγμή, ο παγκοσμίως μεγαλύτερος συλλέκτης δίσκων 78 στροφών με Ηπειρώτικη Μουσική, όπως επίσης ένας μουσικός παραγωγός, βραβευμένος για το έργο του με πέντε βραβεία Grammy.

Ο Paul Duane είναι Ιρλανδός σκηνοθέτης και παραγωγός, με μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική οικονομική υποστήριξη του Ριζαρείου Ιδρύματος καθώς και επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχής Ζαγορίου. Τελεί υπό την αιγίδα του Ριζαρείου Ιδρύματος, του Δήμου Ζαγορίου και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό, μεταξύ των άλλων και οι βασικοί συντελεστές της, ο σκηνοθέτης Paul Duane και o συγγραφέας Christopher King.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]