[Ελλάδα]Τους συνέλαβαν μετά απο εκσκαφή σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, στα Χανιά

Συνελήφθησαν, χθες (21.07.2017) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Τ
σεχίας ηλικίας 33 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες (21.07.2017) το πρωί εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί από φύλακα A ρχαιολογικής Υπηρεσίας να έχουν πραγματοποιήσει εκσκαφή σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 33χρονος με τον 35χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πήλινα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία « Περί προστασίας Αρχαιοτήτων» και πέντε χάρτες οι οποίοι απεικόνιζαν την Κρήτη και τον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο μεταλλικές σκαπάνες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]