ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πρόστιμα φωτιά για φωτογράφους, έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των δημοσίων υπηρεσιών για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και της παράτυπης εργασίας και πλέον έχουμε βαριά πρόστιμα και για φωτογράφους.

Τα κλιμάκια της εφορίας και της επιθεώρησης εργασίας ελέγχουν κατά κύριο λόγο τους χώρους δεξιώσεων που διοργανώνουν γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις και τα πρόστιμα για όσους ανασφάλιστους εργαζόμενους εντοπίζονται ή όσους φωτογράφους παρέχουν επαγγελματικές υπηρεσίες χωρίς να έχουν κάνει έναρξη στην εφορία αλλά εισπράττουν μαύρο χρήμα, πέφτουν σύννεφο.

Σύμφωνα με πηγή του pttlgr το σαββατοκύριακο που μας πέρασε βεβαιώθηκαν επί τόπου πολλές παραβάσεις στον νομό Πιερίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μεγάλα πρόστιμα έπεσαν σε αρκετούς φωτογράφους.

Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν σε φωτογράφους που δεν απασχολούσαν νόμιμα υπαλλήλους, δηλαδή δεν τους είχαν ασφαλισμένους, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν και παραβάσεις σε φωτογράφους που δεν είχαν τα νόμιμα χαρτιά έναρξης επαγγέλματος αλλά παρόλα αυτά παρείχαν φωτογραφικές υπηρεσίες επί πληρωμή.

Παράλληλα σύμφωνα με πηγές μας, έλεγχος σε κτήμα δεξιώσεων της Αττικής είχε ως αποτέλεσμα στην επιβολή πρόστιμου ύψους περίπου 42.000 ευρώ, σε φωτογράφο ο οποίος είχε μαζί του τέσσερα ανασφάλιστα άτομα (το πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο άτομο είναι 10.500 ευρώ).

Υπενθυμίζουμε ότι η ανασφάλιστη απασχόληση εργαζομένων και η είσπραξη χρηματικών ποσών για την παροχή φωτογραφικών υπηρεσιών χωρίς τα κατάλληλα παραστατικά είναι παράνομη και διώκεται.
πηγη http://www.pttl.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]