Στουρνάρας για ελληνική οικονομία και χρέος

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει στις ιδιωτικοποιήσεις για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Παράλληλα, ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Wall Street Journal και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, σημείωσε: «Νομίζω πως είναι λίγο νωρίς».

«Θεωρώ ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο εάν για παράδειγμα η Ελλάδα δρομολογούσε δύο ή τρεις εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις στο επόμενο διάστημα. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο για την έξοδο στις αγορές αργότερα», συμπλήρωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας άσκησε κριτική για την έλλειψη σαφήνειας σε ό,τι αφορά τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προειδοποιώντας πως χωρίς συμφωνία για την ελάφρυνσή του, ενδεχομένως θα χρειαζόταν νέο πρόγραμμα διάσωσης.

«Εάν οι εταίροι της Ελλάδας δεν αποσαφηνίσουν τη θέση τους, σε ό,τι αφορά το χρέος, και αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές με λογικά επιτόκια, τότε φοβάμαι πως θα είναι αναπόφευκτο ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης», υπογράμμισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη και να εξετάσει την αγορά ελληνικού χρέους φέτος, υπό την προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και οι πιστωτές να καταλήξουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους.
via:EEA
 Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]