Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε τον προστάτη του Άγιο Παντελεήμονα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησε τον προστάτη του Άγιο Παντελεήμονα, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Χθες  το απόγευμα (26/7/2017) , τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου, παρουσία του Αναπλ. Διοικητού του ΠΓΝΙ κ. Κωνσταντίνου Χολέβα, Μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιατρών, Νοσηλευτών και λοιπών υπαλλήλων του Νοσοκομείου καθώς και πολλών ασθενών που νοσηλεύονται σ’ αυτό αλλά και πολλών επισκεπτών.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στο βίο του Αγ. Παντελεήμονος καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που τον κάνουν τόσο λαοφιλή άγιο. Στάθηκε σε διάφορα διδακτικά σημεία από το συναξάρι του Αγίου και αναφερόμενος στο περιστατικό εκείνο που ο Άγιος ζητά από τον Χριστό να αποδείξει την Παρουσία Του, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι δεν είναι κακό πράγμα η αμφισβήτηση όταν είναι ειλικρινής και απορρέει από την βαθιά μας ανάγκη να γνωρίσουμε την αλήθεια.
Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπως και στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονος, ο Θεός κάνει την αποκάλυψή Του  και διαλύει τις όποιες αμφιβολίες, στηρίζοντας ακλόνητα την πίστη των ανθρώπων. Αναφερόμενος στην προσφορά του Αγίου στον πάσχοντα άνθρωπο και την ανιδιοτελή του αγάπη, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως και στις μέρες μας, τις ιδιαίτερα δύσκολες από όλες τις πλευρές, το σύστημα υγείας της Πατρίδας μας στηρίζεται και λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αυταπάρνηση των υγειονομικών λειτουργών και την  άοκνη προσφορά τους. Κλείνοντας το εσπερινό του κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως η αγάπη προς τον Θεό εκδηλώνεται και ως αγάπη προς τον άνθρωπο και η αγάπη προς τους εχθρούς είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των πραγματικών Χριστιανών, που τους διαφοροποιεί από τους άλλους ανθρώπους.
Αφού ευχήθηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου καλή  δύναμη για την πραγματοποίηση του έργου του, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους νοσηλευομένους και ενίσχυση των συνοδών τους.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παντελεήμονα θα ολοκληρωθούν αύριο με τον πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, καθώς και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου εντός του Νοσοκομείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]