Ανώδυνη επέμβαση σκολίωσης ρινικού διαφράγματος με άμεσα αποτελέσματα

Ελεύθερη αναπνοή χωρίς μελανιές και πρήξιμο
ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΚΟΛΙΩΣΗΣ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Εξιτήριο από την κλινική την επόμενη μέρα
Η επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα έπαψε πλέον να αποτελεί αιτία «φόβου» τόσο για την μετεγχειρητική της πορεία, όσο και για τις μελανιές και το πρήξιμο του προσώπου που συνεπαγόταν η συγκεκριμένη επέμβαση, γεγονός που εμπόδιζε πολλούς ασθενείς να υποβληθούν σε αυτήν, έστω κι αν τους ταλαιπωρούσαν τα ποικίλα συμπτώματα του «προβληματικού» ρινικού τους διαφράγματος.
Τα προβλήματα που δημιουργεί η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος είναι πολλά και ως τέτοια θα μπορούσαν να αναφερθούν η δυσκολία της ρινικής αναπνοής, ο πονοκέφαλος, το ροχαλητό ή ακόμα και η υπνική άπνοια.
«Η νέα τεχνική με την οποία διορθώνουμε τη σκολίωση του ρινικού διαφράγματος δεν έχει πλέον κανένα από τα προβλήματα του παρελθόντος που προξενούσαν φόβο ή πόνο στον ασθενή» υπογραμμίζει η Χειρουργός-Ωτορινολαρυγγολόγος Δρ. Κατερίνα Κυπρούλη, αναφερόμενη στα πολλά περιστατικά δισταγμού ή ακόμα και «φόβου» πολλών ασθενών να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη επέμβαση, ακόμα κι αν αυτή είναι απαραίτητη για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.
Η χειρουργική αντιμετώπιση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, πραγματοποιείται ενδορρινικά, με γενική  αναισθησία και ο ασθενής την επόμενη μέρα εξέρχεται της κλινικής.
«Είναι χαρακτηριστικό», συμπληρώνει η Δρ. Κυπρούλη, «πως η όλη επέμβαση είναι ανώδυνη, διαρκεί περίπου 45 λεπτά και η τεχνική περιλαμβάνει μία τομή στο εσωτερικό της μύτης, το διάφραγμα διορθώνεται με τη μερική αφαίρεση χόνδρου και οστού και στη συνέχεια αυτό σταθεροποιείται στην ορθή θέση με τη βοήθεια ειδικού ράμματος, το οποίο θα απορροφηθεί κι έτσι δεν χρειάζεται πωματισμός της μύτης που είναι ενοχλητικός και επώδυνος για τον ασθενή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]