ΠΑΜΕ Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη σε κάθε κλάδο να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη σε κάθε κλάδο και συνολικά να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Mε βάση το χθεσινό δελτίο τύπου της ΕΕΤΑΑ για τα αποτελέσματα της δράσης "Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2017-2018'', δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ, οδηγώντας χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε αδιέξοδο, αναζητώντας λύσεις και παιδικό σταθμό για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Παράλληλα μεγάλος αριθμός παιδιών θα κοπεί και από το αντίστοιχο πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ.

Ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που αποκλείστηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από τους αριθμούς που αποτυπώνονται στο δελτίο της ΕΕΤΑΑ, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν καν δικαίωμα συμμετοχής και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση π.χ. για να είχε δικαίωμα να υποβάλει αίτηση μια οικογένεια με δύο παιδιά έπρεπε να έχει 27.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Με τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, αποδεικνύεται πως ακόμα και κάτω από αυτό το όριο, περισσότερα από 55000 παιδιά κόπηκαν από το πρόγραμμα.

Χιλιάδες εργατικές-λαϊκές οικογένειες σπρώχνονται βίαια στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών, αν και εφόσον δεχτούν τα παιδιά τους, αλλά και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Με δεδομένη την άσχημη οικονομική δυνατότητα, με τους γονείς να αδυνατούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη, υψώνεται απροσπέλαστο τοίχος.

Επειδή ο ρόλος των παιδικών σταθμών δεν έχει χαρακτήρα parking ώστε να περιορίζεται στη φύλαξη των βρεφών και των νηπίων κατά τις ώρες εργασίας των γονιών, αλλά εστιάζει στην ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, το πρόβλημα απαιτεί άμεση λύση, αφορά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις άμεσες διεκδικήσεις τους.

Σήμερα απαιτούνται δομές Προσχολικής Αγωγής αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με επαρκή χρηματοδότηση, κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, και στελέχωση με επιστημονικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]