ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμαρχος Ιωαννίνων: “να ξανασκεφτεί η Περιφέρεια Ηπείρου την άρνηση της να παρουσιάσει τη μελέτη της Νιάρχου”

Η διαβούλευση βοηθάει να κάνουμε καλύτερα έργα
Δήμαρχος Ιωαννίνων:  “να ξανασκεφτεί η Περιφέρεια Ηπείρου την άρνηση της να παρουσιάσει τη μελέτη της Νιάρχου”


Η άρνηση της Περιφέρειας Ηπείρου  να ανταποκριθεί στην απόφαση- πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και να παρουσιάσει την τεχνική μελέτη της οδού Νιάρχου “δεν τιμά το κυρίαρχο όργανο του Δήμου και των πολιτών, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο”, όπως σχολίασε ο Δήμαρχος  Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, προτρέποντας την περιφερειακή αρχή “να το ξανασκεφτεί” και σημειώνοντας πως “ήταν τουλάχιστον άκομψο αυτό που έκανε η περιφέρεια”.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος Ιωαννιτών έχει κάθε δικαίωμα να προβληματίζεται για ένα έργο που θα κατασκευαστεί στα όρια του προσθέτοντας πως η διαβούλευση μας βοηθάει να κάνουμε καλύτερα έργα και να μην προσπαθούμε να διορθώσουμε εκ των υστέρων λάθη στο σχεδιασμό που είναι σε βάρος των πολιτών.

Πολιτικό ζήτημα η παρουσίαση της μελέτης

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του σώματος ανέγνωσε επιστολή του Περιφερειάρχη που αποτελεί αρνητική απάντηση στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει την παρουσίαση της μελέτης από την Περιφέρεια.
“Πρέπει να το ξανασκεφτεί η Περιφέρεια. Η παρουσίαση της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα στη βάση του δημοκρατικού διαλόγου. Έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεσαι τη διαβούλευση με την κοινωνία. Η διαβούλευση βοηθάει στο σχεδιασμό των έργων κι εμείς αυτό εφαρμόζουμε για τα έργα του Δήμου”, είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Ο Θωμάς Μπέγκας σημείωσε πως “έχουμε κάθε δικαίωμα να προβληματιζόμαστε για ένα έργο όπως η οδός Νιάρχου που θα κατασκευαστεί στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών” και ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά:  “επαναλαμβάνω ξεκάθαρα πως ποτέ η τεχνική μελέτη της Νιάρχου δεν έγινε γνωστή σε κανένα συλλογικό όργανο του Δήμου. Άλλο η οριστική τεχνική μελέτη κι άλλο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που και αυτή βέβαια δεν συζητήθηκε στην παρούσα δημοτική θητεία”.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων σημείωσε χαρακτηριστικά πως “δεν θέλουμε να ... “μαλώσουμε” την περιφέρεια. Πιστεύω ότι μέλημα και των δύο φορέων είναι να λειτουργούμε για το καλό του τόπου μας” γι’ αυτό και η διαβούλευση είναι απαραίτητη ώστε να μην σημειώνονται λάθη σε σοβαρές παρεμβάσεις και να μην ψάχνουμε εκ των υστέρων λύσεις. “Μια ρεαλιστική μεθοδολογία είναι να συναινέσουμε για να βελτιώσουμε τα πράγματα”, όπως είπε ο κ. Μπέγκας.
Σε αυτό το σημείο ανέφερε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα λάθη που έγιναν στην κατασκευή μεγάλων έργων στην περιοχή για να τονίσει ότι πρέπει να προληφθούν αστοχίες στην υπόθεση της οδού Νιάρχου
“Στο χρόνο που σχεδιάζονταν μεγάλα έργα στην περιοχή μας, οι έχοντες και κατέχοντες τότε την εξουσία σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε”, τόνισε με νόημα ο κ. Μπέγκας γι’ αυτό και “δυστυχώς δεν υπάρχει μια σοβαρή είσοδος στην πόλη από την Ιόνια, δυστυχώς η Εγνατία δεν έχει έναν ασφαλή και αξιοπρεπή κόμβο, δυστυχώς αναζητούμε εκ των υστέρων λύση για το δρόμο Γιάννενα-Κακαβιά”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]