ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σωματείο Ι/Υ Ιωαννίνων: Διακοπή νερού απο τη ΔΕΥΑΙ σε σπίτι ανέργου..... Επανασύνδεση μετά απο παράσταση διαμαρτυρίας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ»!!!
Συνάδελφε ,Συναδέλφισσα,
Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στις ανακοινώσεις του Δήμου για το ανθρώπινο πρόσωπο της ΔΕΥΑΙ απέναντι στην εργατική τάξη, ακ
ριβώς την επόμενη μέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, η ΔΕΥΑΙ προχώρησε στη διακοπή νερού σε σπίτι ανέργου, μέλους του σωματείου μας.
Μέσα στο καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες, η ΔΕΥΑΙ έδειξε το «κοινωνικό» της πρόσωπο. Προχώρησε χωρίς καν προειδοποίηση στην διακοπή του κοινωνικού αγαθού που λέγεται νερό. Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΙ όχι μόνο δεν ενοχλεί, αλλά προστατεύει με νύχια και με δόντια τις μεγάλες επιχειρήσεις που οφείλουν χιλιάδες ευρώ, όλους αυτούς που για να φέρουν την «ανάπτυξη» στέλνουν στην ανεργία τους εργάτες.  
Το σωματείο μας προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΥΑΙ, όπου ξεκαθάρισε ότι οι άνεργοι δεν ευθύνονται για το γεγονός ότι έχουν να επιλέξουν αν θα έχουν φαγητό στο τραπέζι ή αν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς σε ΔΕΗ, ΔΕΥΑΙ, εφορίες κλπ. Ο δήμος  όχι μόνο προστατεύει όλους αυτούς που μας στέλνουν στην ανεργία, αλλά μας κόβει το νερό από το σπίτι, μας φορτώνει με ανταποδοτικά τέλη τους λογαριασμούς της ΔΕΗ  ώστε να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να πληρωθούν. Αποτέλεσμα της παράστασης διαμαρτυρίας ήταν να επανασυνδεθεί το νερό στο σπίτι του ανέργου.
Η άμεση αντίδραση αλλά και η συσπείρωση στο σωματείο είναι η μοναδική ασπίδα μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Η χθεσινή επανασύνδεση του νερού έρχεται σε συνέχεια της ματαίωσης του πλειστηριασμού σπιτιού εργαζόμενης την Τετάρτη, και αποδεικνύει ότι το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη. Η δύναμή μας είναι  η μαζικότητα του σωματείου μας και η πυξίδα μας τα συμφέροντα της τάξης μας.
φωτο αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]