ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Και οι γάτες μπορούν να εκπαιδευτούν!

Όσοι νομίζετε ότι η εκπαίδευση για κατοικίδια είναι «προνόμιο» μόνο για σκύλους κάνετε μεγάλο λάθος.
Και οι γάτες μπορούν να εκπαιδευτούν και μάλιστα είναι απαραίτητο για την μετέπειτα συμβίωση, αν δεν θέλετε να δείτε τις κουρτίνες σας… κρόσσια και τα χαλιά σας γεμάτα περιττώματα.
Πριν ξεκινήσετε την εκπαίδευση του πρέπει να δημιουργήσετε ένα χώρο, που θα είναι μόνο δικός του. Μια γωνία που θα έχει την γατοφόρο του, το μέρος δηλαδή που θα κοιμάται, την άμμο του, που θα αφοδεύει και τα παιχνίδια του.Εκεί θα γίνει και η βασική του εκπαίδευση.
Πρώτο βήμα: Να μάθει να χρησιμοποιεί την άμμο
Τον πρώτο καιρό είναι αρκετά δύσκολο να μάθει την άμμο. Για τον λόγο αυτό πρέπει να είστε όσο το δυνατόν πιο συχνά κοντά του, για να μην γίνουν «ζημιές». Είναι απαραίτητο να το παρακολουθείτε την ώρα που τρώει και μόλις τελειώσει να του υποδεικνύετε το μέρος που πρέπει να πάει, δηλαδή την άμμο.
Στην αρχή θα πρέπει να το μεταφέρετε εσείς και όποτε κάνει τις ανάγκες του να επιβραβεύετε το γατάκι σας με χάδια.
Σε περίπτωση που δείτε ότι δεν το κάνει σωστά πάρτε τα δύο μπροστινά του πόδια και σκάψτε ελαφρώς την άμμο μαζί του, όπως ακριβώς θα έκανε και η μητέρα του αν έβλεπε ότι δεν τα καταφέρνει.
Δεύτερο βήμα: Ονυχοδρόμιο
Αφού το γατάκι φάει και κάνει την «ανάγκη» του αρχίζει να παίζει. Τότε είναι συνήθως που έχει τα περισσότερα κέφια. Αυτή είναι η πιο σημαντική ώρα για να εκπαιδευτεί στο παιχνίδι, προκειμένου να μην αρχίσει με τα νύχια του να σκίζει κουρτίνες και καναπέδες.
Υπάρχουν δύο ειδών ονυχοδρόμια: ένα επίπεδο σαν χαλάκι και ένα όρθιο σαν στύλος. Συνήθως τα περισσότερα γατιά έχουν προτίμηση στο ένα ή στο άλλο. Αφού το αφήσετε να επιλέξει ποιο από τα δύο προτιμάει, πάρτε τα μπροστινά του πόδια και βάλτε το να το ξύσει.
Στο ονυχοδρομιο που μοιάζει με στύλο, μπορείτε να το κρεμάσετε από τα νυχάκια του ώστε να καταλάβει πιο γρήγορα. Επίσης μπορείτε να το δελάσετε κρεμώντας πάνω παιχνίδια.
Μετά από λίγες επαναλήψεις θα το έχει μάθει, ενώ κάθε φορά που θα πηγαίνει να ξύσει κάτι άλλο πέρα από το παιχνίδι του, όπως καναπέδες θα το παίρνετε και θα το πηγαίνετε εκεί.
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]