Πάρκο αναψυχής η παραποτάμια περιοχή της Τύριας!

Πάρκο αναψυχής η παραποτάμια περιοχή της Τύριας!
Πράσινο φως για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, την ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής Τύριας, δίνει η απόφαση οριστικής ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρς Ανάπτυξης 2014-2020".
Η ένταξη υπογράφηκε από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης  Τομεακών Προγραμμάτων Ευγενία Φωτονιάτα και η σχετική πίστωση εγγράφηκε ήδη στον προυπολογισμό του Δήμου Δωδώνης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης πάρκου αναψυχής, στην παραποτάμια περιοχή Τύριας, έχει συνολικό προυπολογισμό 715 χιλιάδων ευρώ.
Ο Δήμος Δωδώνης, μετά την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το συγκεκριμένο έργο, προχώρησε άμεσα στην σύνταξη του φακέλου και πριν από έντεκα μήνες υπέβαλε την πρόταση για ένταξη στην πρόσκληση «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» του «Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.».
Μετά την οριστική απόφαση ένταξης, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την δημοπράτηση, μιας σημαντικής παρέμβασης για την ευρύτερη περιοχή.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ
Σκοπός του έργου της ανάπλασης είναι η πλήρης αξιοποίηση παραποτάμιας ζώνης, δεκαπέντε περίπου στρεμμάτων, με έργα και ήπιες παρεμβάσεις που μπορούν να την μετατρέψουν σε ένα πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:
- Ανάπλαση και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου παραποτάμιας περιοχής (πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάσης) 
- Διαμόρφωση υπαίθριου αμφιθεάτρου.
- Προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων αθλοπαιδιών. Στις υπαίθριες δραστηριότητες περιλαμβάνεται το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
- Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού οργάνων νέας παιδικής χαράς.
- Ανέγερση μικρού κτιρίου αποδυτηρίων, αποχωρητηρίων και αποθήκης
- Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού πάρκου.
- Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ολοκλήρωση του έργου αυτού, μπορεί να μετατρέψει την περιοχή σε πόλο έλξης.
Συνάμα όμως, από την ένταξη του έργου, προκύπτει κι ένα παράπλευρο όφελος. Αυτό αφορά στις παιδικές χαρές, καθώς η δημιουργία της παιδικής χαράς στην Τύρια, μέσω της συγκεκριμένης παρέμβασης, αποδεσμεύει τα χρήματα του "Πράσινου Ταμείου" τα οποία τώρα πλέον μπορούν να κατευθυνθούν για την ανακατασκευή παιδικών χαρών σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου. Το έργο των παιδικών χαρών είναι ενταγμένο με προυπολογισμό 200 χιλιάδων ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]