"Η Αλίκη Στη Χώρα Των Ψαριών" Στην Πρέβεζα!

«Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ»

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», παρουσιάζουν το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών».

Η Αλίκη έρχεται στη Πρέβεζα την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» στις 21:00.
Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται να είναι αιχμάλωτή τους. Με τη βοήθεια του δελφινιού θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των καινούριων φίλων της. Η ίδια για να το καταφέρει αυτό γίνεται δασκάλα στο βυθό και αναλαμβάνει να διδάξει στα ψάρια πως ζούνε οι άνθρωποι. Τα ψάρια μαθαίνοντας να μιμούνται τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, θα γίνουν εγωκεντρικά, φιλοχρήματα, πολεμοχαρή, θα αρχίσουν να μετρούν την αξία τους με βάση την αξία που έχουν στις ανθρώπινες αγορές. Η Αλίκη καταλαβαίνει πως τα μαθήματα που τους έκανε
δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλό. Mέσα σε όλα αυτά η Αλίκη και όσοι ζουν στο Βυθό έρχονται αντιμέτωποι με την φοβερή και τρομερή Πετρελαιοκηλίδα. Θα καταφέρει η Αλίκη να διορθώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί; Θα καταφέρει να κάνει τα ψάρια και πάλι ψάρια και να τους μάθει πως το χρήμα δεν είναι η μεγαλύτερη αξία της ανθρώπινης φύσης; Θα καταφέρει να τους μάθει την αξία της αγάπης, της φιλίας, της ελπίδας και της συγνώμης;

Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με πολύ μουσική, φαντασία και χιούμορ σχολιάζει την εποχή μας, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας,  της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.  Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έργο να εκτιμούν τις δυνατότητές τους, να κρίνουν καλά πριν εμπιστευτούν κάποιον, να φροντίζουν για την διατήρηση και ισορροπία του οικοσυστήματος και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.
Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης
Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα
Σκηνικά: Θανάσης Κόκκας
Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Θωμά (Δίδυμα φεγγάρια), Τζούλι Τσόλκα (Μπρούσκο), Βασίλης Γιακουμάρος (Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα, Μαύρα Μεσάνυχτα), Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή),  Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η Άσχημη), Φαίη Ψωμαδάκη, Χριστίνα Χρήστου.
Προπώληση εισιτηρίων 7 €:  Βιβλιοπωλείο Κύκλος (2682061610) και Ηλεκτρονική προπώληση στο viva.gr ή στο 11876
Γενική είσοδος 8 €

Παραγωγή: Μέθεξις
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2107622034 & 6943290294

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]