ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μέτσοβο:Η ..."κοινωνική αλληλεγγύη "των αλόγων ...μπροστά στη μαγική στιγμή της γέννησης!![βίντεο]

Τη θαυμαστή στιγμή της γέννησης ενός αλόγου και τη μοναδική αντίδραση του πιο περήφανου ζώου απέναντι σ΄' αυτή ,απαθανάτισε ο κ.Αλέκος Τόπης, απο το Μέτσοβο, ένας απο τους ελάχιστους εκτροφείς που συντηρεί και διατηρεί  στη φάρμα του , τη σπάνια φυλή των  αυτόχθονων  θεσσαλικών  ελληνικών αλόγων.
Στο  βίντεο  ,πέρα απο τη μαγεία του ερχομού μιας νέας ζωής   , ιδιαίτερη εντύπωση , προκαλεί η αντίδραση των υπολοίπων αλόγων που βρίσκονται κοντά στη φοράδα ,που δείχνουν  να αντιλαμβάνονται απο την πρώτη στιγμή , ότι κάτι σπουδαίο πρόκειται να συμβεί !
Μόλις  η 7χρονη Μίνα νοιώθει  πως έφτασε η ώρα να γεννήσει ,  πρώτος και καλύτερος  ο πατέρας και αρχηγός της ομάδας ,με  τα υπόλοιπα άλογα  να τον ακολουθούν,σπεύδουν  στο πλευρό  της και με το   δικό τους κώδικα επικοινωνίας αποδεικνύουν  την " αλληλεγγύη"που χαρακτηρίζει την "κοινωνία" τους !
Οταν  δε το νέο μέλος προστεθεί στην παρέα τους,τότε μαζεύονται  όλα τριγύρω  της για το δικό τους ξεχωριστό καλωσόρισμα ,με τη  Mίνα  να φροντίζει τον μικρό ,λίγα λεπτά μετά την πρώτη ανάσα υπο το φως του ήλιου  και τα πρώτα του βήματα !
"Εχω καταγράψει και  άλλες γέννες ,αυτή όμως  την "κοινωνική αλληλεγγύη"  πρώτη φορά την αντίκρυσα"υπογράμμισε ο κ.Τόπης , μιλώντας στο epirus-tv-news.

Tα άλογα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του κ.Αλέκου απο τα παιδικά του χρόνια ,αφού ο πατέρας του  ξεκίνησε να  ασχολείται  ερασιτεχνικά με αυτά  απο το 1970,κληρονομώντας  έτσι την αγάπη του και στον ίδιο !
Απο το 2000  ξεκινά  για τον κ.Τόπη και τον αδερφό του, η επαγγελματική  ενασχόληση με την εκτροφή και διατήρηση της σπάνιας αυτής φυλής  ,ενώ  σήμερα  έχει να μετρά  200 θεσσαλικά ελληνικά άλογα  στη φάρμα του στο Μέτσοβο,με τα   επίσημα καταγεγραμμένα  ζώα  της  συγκεκριμένης φυλής, να ανέρχονται στα 600 ,σε όλη την Ελλάδα.
"Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τα άλογα ",είπε ο κ.Αλέκος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει  το παράπονό του για την  έλλειψη  οικονομικής στήριξης απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,με τα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους   κυρίως απο το 2009 και μετά ,σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως όλοι οι εκτροφείς παλεύουν μόνοι τους με όσες δυνάμεις  τους έχουν  απομείνει για να συντηρήσουν αυτή την προστατευόμενη φυλή , χωρίς  να έχουν εδώ και χρόνια  καμμία  κρατική οικονομική  βοήθεια , παρά μόνο  αίολες υποσχέσεις...
Ο κόσμος των αλόγων είναι μοναδικός ,με το  υψηλό επίπεδο νοημοσύνης να αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό των περήφανων αυτών  ζώων, ενώ η  κοινωνία τους  έχει τη δική της ιεραρχία ,είπε στο epirus-tv-news ο κ.Τόπης, υπογραμμίζοντας παράλληλα , πως  τόσα χρόνια απο την καθημερινή του επαφή με τα εν λόγω ζώα  , έχει αντιμετωπίσει πολλές συμπεριφορές τους  που πλησιάζουν κατά πολύ τις ανθρώπινες  και αυτός είναι και ο λόγος που ο δεσμός που αποκτά κανείς μαζί τους  είναι τόσο δυνατός  και ξεχωριστός...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]