ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γιάννης Καραγιάννης: Καθυστερήσεις στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης από τον ΕΟΠΠΕΠ

Καθυστερήσεις στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης από τον ΕΟΠΠΕΠ
Ερώτηση προς τον υπουργό
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, σχετικά με τις καθυστερήσεις των εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).
Στην ερώτηση, που έχουν συνυπογράψει ακόμη τριάντα ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καραγιάννης σημειώνει πως πάνω από 2.500 νέοι επαγγελματίες (κομμωτές/τριες και κουρείς) περιμένουν εδώ και 3 χρόνια να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον ΕΟΠΠΕΠ, η οποία θα βεβαιώνει πως έχουν τις βασικές γνώσεις του επαγγέλματος και των όρων τέλεσής του σε συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής.
Η καθυστέρηση της αδειοδότησής τους έγκειται στο γεγονός ότι οι εξετάσεις για την πιστοποίηση των προαναφερόμενων επαγγελματικών προσόντων έχουν να διεξαχθούν από τον Αύγουστο του 2014, όταν και καταργήθηκαν οι τακτικές εξετάσεις πιστοποίησης που πραγματοποιούνταν από επιτροπή εξετάσεων σε επίπεδο Δήμου και η αρμοδιότητα για την τέλεση των εξετάσεων πέρασε στον ΕΟΠΠΕΠ.
Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης, είναι ότι σήμερα χιλιάδες ενδιαφερόμενοι νέοι επαγγελματίες αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς παραστατικά και επαγγελματική στέγη, επισκεπτόμενοι σπίτια ή να λειτουργούν κομμωτήρια και κουρεία χρησιμοποιώντας τις άδειες τρίτων, υποχρεωμένοι σε επινοικίαση αδειών.
Κατόπιν των παραπάνω, ο κ. Καραγιάννης ρωτάει τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να λυθεί το πρόβλημα της αδειοδότησης των υποψηφίων νέων επαγγελματιών των προαναφερόμενων κλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]