Κίνδυνος-θάνατος για χιλιάδες μικρομεσαίες οι κατασχέσεις λογαριασμών

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην αγορά για τις διαστάσεις που παίρνουν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα mononews.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου προειδοποιεί ότι οι κατασχέσεις θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά και για την εγκατάσταση POS, παρότι υπάρχει σχετική υποχρέωση βάση νόμου να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως αναφέρει, πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θα κατασχεθεί ο λογαριασμός τους δύσκολα θα εγκαταστήσουν τα τερματικά για τις συναλλαγές με κάρτες.

«Γιατί να βάλει POS κάποιος που έχει κατασχεμένο λογαριασμό. Για να παίρνει τα χρήματα η τράπεζα;», αναρωτιέται.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τονίζει ότι «η κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού στην παρούσα φάση ισοδυναμεί με κλείσιμο για πολλές επιχειρήσεις» και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της στο ζήτημα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του mononews.gr, υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή φεύγουν από τις τράπεζες σε καθημερινή βάση περισσότερα από 5.000 κατασχετήρια (1.300 κατασχετήρια ανά τράπεζα).

Θεσμοθέτηση ακατάσχετου

Λύση στο πρόβλημα εκτιμάται πως θα δώσει η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση, υλοποιώντας τη σχετική δέσμευση που είχε αναλάβει ένα χρόνο πριν.

Το θέμα, υπογραμμίζουν οι ίδιοι, επείγει καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις -περίπου το 50% των μικρομεσαίων- κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με κατάσχεση του λογαριασμού τους, καθώς έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν.

«Πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη η δέσμευση του πρωθυπουργού για τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό, παρά τις αντιρρήσεις των δανειστών», σημειώνει ο κ. Καββαθάς.

Το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν αύριο οι φορείς της αγοράς με την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ενώ θα τεθεί και το θέμα των τραπεζών, οι οποίες αρνούνται να δώσουν POS σε όσες επιχειρήσεις έχουν μπει στον Τειρεσία.
via:EEA
Πηγή: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]