Ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων γίνεται ο πρώτος δήμος που προχωρά σε απολύσεις συμβασιούχων στα Γιάννενα


Ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων γίνεται ο πρώτος δήμος που προχωρά σε απολύσεις συμβασιούχων στα Γιάννενα
Η Δημοτική Αρχή Βορείων Τζουμέρκων, σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προχωρά
στην προκήρυξη μόλις 4 θέσεων μονίμου προσωπικού παρόλο που με βάση τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, της δίνεται η δυνατότητα να προκηρύξει στο Δήμο έως και 7 θέσεις, όσοι δηλαδή ήταν οι συμβασιούχοι που εργάζονταν με παρατάσεις. Με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον 3 συμβασιούχοι χάνουν οποιοδήποτε δικαίωμα για διορισμό την ώρα που οι ανάγκες του δήμου σε προσωπικό είναι τεράστιες.
Οι ισχυρισμοί για μειωμένα έσοδα από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για την απόλυση εργαζομένων. Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν εναντιώνεται, αλλά στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εξαρτά τους διορισμούς από την ανταποδοτική δράση των δήμων. Οι απολύσεις δεν είναι «ρεαλιστική διαχείριση» όπως ανέφερε και εχθές ο Δήμαρχος. Γι αυτό άλλωστε και στη χθεσινή συνεδρίαση η δημοτική αρχή δεν μπορούσε να απαντήσει που έβρισκε τα χρήματα για να πληρώνει μέχρι τώρα τους συμβασιούχους και δεν έχει χρήματα για να τους πληρώσει ως μόνιμους εργαζόμενους.
Η δημοτική αρχή είναι υπόλογη απέναντι στους κατοίκους του δήμου. Πρώτα αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη που αφορούν την καθαριότητα και τώρα απολύει εργαζόμενους στην καθαριότητα ισχυριζόμενη ότι δεν έχει έσοδα από τα ανταποδοτικά!
Αποδεικνύεται ότι οι απολύσεις είναι καθαρή πολιτική επιλογή μιας δημοτικής αρχής που είναι ενάντια στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που, και εκ του αποτελέσματος, είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικής δράσης.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και για αυτή την ενέργεια που έρχεται να συμπληρώσει το αντιλαϊκό παζλ του δήμου με τις αυξήσεις στο νερό, στα ανταποδοτικά κοκ. Καλούμε τους κατοίκους να παλέψουν για την πραγματικά ρεαλιστική διαχείριση του δήμου που δεν είναι άλλη από αυτή που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για καθαριότητα και προστασία της δημόσιας υγείας, με μόνιμους εργαζόμενους, σύγχρονα μηχανήματα και προστασία της υγείας και της ασφάλειας στη δουλειά.

20 Ιουλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]