Ελληνική Ναυγοσωστική Ακαδημία:»Η μείωση του αριθμού των πνιγμών στη χώρα μας είναι ζήτημα παιδείας»

Η μείωση του αριθμού των πνιγμών στη χώρα μας είναι ζήτημα παιδείας, «δεν θα λυθεί μπροστά στην παραλία», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Aθηναικού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9″ ο πρόεδρος Ελληνικής Ναυγοσωστικής Ακαδημίας, Νίκος Γιοβανίδης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πνιγμός είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στη χώρα μας από ατύχημα, μετά τα τροχαία.Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε πνιγμούς στην Ευρώπη και η δεύτερη παγκοσμίως, αναλογικά με την προσβασιμότητα στο υγρό στοιχείο, ενώ τo 62% των Ελλήνων δεν γνωρίζει κολύμβηση.

Για να αποφευχθούν οι πνιγμοί μικρών παιδιών ο κ. Γιοβανίδης επισήμανε την ανάγκη, οι γονείς να φροντίσουν πριν συμπληρώσουν τα πέντε χρόνια να πάνε σε κάποιο κολυμβητήριο, όπου θα τους μάθουνε επίπλευση και τη βασική κολύμβηση.

Παράλληλα, στην παραλία πρέπει να προσέχουν το παιδί τους και να μην το φοράνε μπρατσάκια, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια.

Εάν κάποιος πνίγεται κοντά στην ακτή, ο κ. Γιοβανίδης τόνισε ότι πρέπει να κάνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα και να τον τραβήξουμε προς τα έξω, κάτι που μπορεί να γίνει και χωρίς καμία ειδική εκπαίδευση

Ακόμη, πρέπει να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε αυτόν που πνίγεται με πλωτό μέσο (θαλάσσιο ποδήλατο, καγιάκ, σανίδα του σερφ κλπ) και να του πετάξουμε οτιδήποτε επιπλέει, π.χ. κυκλικό σωσίβιο, ένα μπιτόνι, ακόμα και την ρεζέρβα του αυτοκινήτου.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο διασώστης, που δεν είναι ναυαγοσώστης, πρέπει να επιχειρεί, μόνο μέχρι εκεί που πατάει για να αποφευχθεί ο διπλός πνιγμός
πηγη rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]