Ενστολη Διαμαρτυρία Στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-07-2017 ΣΤΙΣ 10:30
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η Γενική Συνέλευση του σωματείου πυροσβεστών Ηπείρου, αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης στα Ιωάννινα, καθώς και σε κεντρικό επίπεδο στην Αθήνα (Βουλή, Υπουργείο κ.α.) από την Ομοσπονδία, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, το Πυροσβεστικό Σώμα και το υποβαθμισμένο σύστημα πυρασφάλειας. Με βάση το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου, την Παρασκευή 14 Ιουλίου και ώρα 10:30.
Το προεδρείο του σωματείου ψήφισε κατά των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης σε ότι αφορά την έκδοση και την κοινοποίηση των αιτημάτων μας σε όλους τους συναδέλφους, τα Μ.Μ.Ε., τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της περιφέρειας. Το κάλεσμα στην πανελλήνια Ομοσπονδία και στα σωματεία των πυροσβεστών για πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στην Αθήνα με το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας. Το κάλεσμα σε συνδικαλιστικούς φορείς της περιφέρειας μας, για συμμετοχή στην κινητοποίηση και στήριξη στους αγώνες μας.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.) καλεί όλους τους συναδέλφους πυροσβέστες μόνιμους, 5ετείς και συμβασιούχους που υπηρετούν στην Ήπειρο, να συμμετέχουν μαζικά στη διαμαρτυρία.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα ζητηθεί συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας. Θα κοινοποιηθεί το πλαίσιο των αιτημάτων που δίνει λύσεις στα προβλήματα μας, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να παρατεθούν στην Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία. Θα συζητηθούν ιδιαίτερα και τοπικά προβλήματα αρμοδιότητας της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου (που αφορούν ωράριο και συνθήκες εργασίας - διαβίωσης εντός και εκτός περιφέρειας, περιπολικά, επιφυλακές, ενδεχόμενες μετακινήσεις, υποδομές, οχήματα, εξοπλισμός) και θα κατατεθούν οι προτάσεις, ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.
 Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν δεχόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, μαζί και της σημερινής, που θέλουν το Πυροσβεστικό Σώμα να λειτουργεί με μειωμένη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για μια ακόμη χρονιά. Με τους αγώνες μας, μαζί με τον λαό, προσπαθούμε, όχι μόνο να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών, αλλά και να τις ανατρέψουμε.
 Οι συνθήκες που καλούμαστε να δουλέψουμε στα συμβάντα που εκδηλώνονται στην αντιπυρική περίοδο (όχι μόνο δασικές πυρκαγιές, αλλά και πυρκαγιές κατοικιών - εγκαταστάσεων, τροχαία ατυχήματα απεγκλωβισμοί κ.α.), χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα. Καλούμαστε για μια ακόμη χρονιά να καλύψουμε τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στον τομέα της πυρασφάλειας – πυροπροστασίας, προκειμένου να προστατεύσουμε το δασικό πλούτο και την ασφάλεια των πολιτών, από τις πυρκαγιές.
 Οι πιστώσεις που διατίθενται για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και τη φετινή χρονιά, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις υπάρχουσες ανάγκες. Με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, τα δάση της χώρας μας έχουν μετατραπεί σε βραδυφλεγή βόμβα, έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή.
 Στο Πυροσβεστικό Σώμα διατηρούνται οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό. Δεν μονιμοποιήθηκαν οι συνάδελφοι 5ετούς θητείας όπως τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και οι εποχικοί συμβασιούχοι συνάδελφοι διανύουν την τελευταία αντιπυρική περίοδο εργασίας τους. Διατηρούνται οι μεγάλες ελλείψεις στον εξοπλισμό, στα εναέρια μέσα. Διατηρούνται τα παλιά οχήματα, τα ακινητοποιημένα λόγω βλαβών, τα φθαρμένα ελαστικά, καθώς και οι ανεπαρκείς υποδομές των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιφέρειάς μας. Αυξάνονται οι σοβαροί τραυματισμοί και οι θάνατοι συναδέλφων μας συνέπεια απουσίας των  βασικών μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στη δουλειά μας.
 Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει υποτυπωδώς τα κενά και τις ελλείψεις σε προσωπικό του Π.Σ. και στην περιοχή της Ηπείρου, με σωρεία επιφυλακών και την πολύωρη, πρόσθετη και απλήρωτη υπηρεσία μας. Προώθησε νέο σύστημα μεταθέσεων, για να μας μεταθέτει και να μας μετακινεί η Πολιτική και η Φυσική Ηγεσία όπου και όποτε θέλει καταργώντας τα δικαιώματά μας και στο καθεστώς των μεταθέσεων και επιβαρύνοντάς μας με νέα οικονομικά και οικογενειακά βάρη.
 Προωθεί επίσης κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας. Τους σχεδιασμούς αυτούς  τους στηρίζει με σθένος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εκφράστηκε ως πρόταση σε πρόσφατη συνέντευξη στον skai TV του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, για την εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό!!!
Όλα αυτά δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση σε ότι αφορά την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την κάλυψη της πυρασφάλειας των περιοχών μας. Στην περσινή αντιπυρική περίοδο χάρη στις προσπάθειές μας, όλες οι δασικές πυρκαγιές στην περιοχή μας κατασβέστηκαν σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα και αποτράπηκαν μεγαλύτερες καταστροφές στην περιφέρειά μας (ιδιαίτερα στις περιοχές των Ιωαννίνων, του Ζαγορίου, της Κόνιτσας). Παρόλα αυτά η πυρκαγιά στην περιοχή της Ζίτσας πρόλαβε και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.
Και στη φετινή αντιπυρική περίοδο δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όμως, εκδήλωσης ταυτόχρονων μεγάλων συμβάντων στην περιφέρειά μας. Όσο και να προσπαθήσουμε δύσκολα θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε τις καταστροφές. Δεν μπορεί η πυροπροστασία της περιοχής μας, αλλά και των υπολοίπων περιοχών της χώρας, να επαφίεται στην τύχη και στις καιρικές συνθήκες.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί στην περιοχή μας, ότι συνέβη πρόσφατα στη Λακωνία, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι δασικές πυρκαγιές. Ούτε ξεχνάμε τις δύσκολες καταστάσεις που ζήσαμε και εμείς και οι συμπολίτες μας, στις πυρκαγιές του 2011 σε Σταυράκι, Μάρμαρα, Νεοχωρόπουλο στα Ιωάννινα, αλλά και παλαιότερα με τις πυρκαγιές στα χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου που στοίχησαν και ανθρώπινες ζωές.
Προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ,, όπως και όλες οι προηγούμενες Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στην πολιτική που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε με ασφάλεια και με πλήρη επάρκεια τη δουλειά μας και μας προκαλεί και πρόσθετα μεγάλα προβλήματα από τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς και στο εισόδημά μας, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της υγειονομικής περίθαλψης, των κοινωνικών παροχών και επιδομάτων.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών της Ομοσπονδίας και των περισσότερων πρωτοβάθμιων σωματείων των πυροσβεστών. Με την παθητική στάση, την πλήρη αγωνιστική απραξία μέσα στην αντιπυρική περίοδο, τη συμμετοχή στους «κοινωνικούς διαλόγους» και τις προτάσεις - θέσεις τους που εναρμονίζονται με τις πολιτικές των αντιλαϊκών κυβερνήσεων (για μεταθέσεις, επαγγελματική ασφάλιση – περίθαλψη κ.α.), έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την περιθωριοποίηση των συναδέλφων και την επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην ένστολη διαμαρτυρία, στην  Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου, την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 10:30.
Αναδεικνύουμε τα προβλήματα και οργανώνουμε τον αγώνα μας για την επίλυσή τους με την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην υπηρεσία, συνδέονται άμεσα με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. Αποκαλύπτουμε τις αιτίες που τα γεννούν, εντάσσοντας τα στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας.
Αγωνιζόμαστε για:
• Την αναγκαία χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στο Π.Σ.
• Την μονιμοποίηση με σταθερές υπηρεσιακές σχέσεις των Πενταετούς Θητείας και Συμβασιούχων συναδέλφων, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Την θέσπιση και εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στην υπηρεσία μας, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την ανανέωση των οχημάτων και του εξοπλισμού μας, τη χορήγηση στολών και βασικών μέσων ατομικής προστασίας.
• Την κατάργηση των επιφυλακών, που γίνονται για να καλυφθούν, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και οι πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας μας. Την αποκατάσταση των συναδέλφων μας από τις αδικίες στο καθεστώς των μεταθέσεων και τη δημιουργία νέου δίκαιου κανονισμού μεταθέσεων.
• Την πληρωμή της υπερεργασίας και των οφειλόμενων αμοιβών καθώς και τη χορήγηση των γονικών αδειών και διευκολύνσεων, όπως χορηγούνται σε όλους τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους.
• Να μην πραγματοποιηθεί καμία κατάργηση πυροσβεστικής υπηρεσίας ή κλιμάκιου, που υπάγεται στην περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και στις άλλες περιφέρειες. Να γίνει αναβάθμιση των υπαρχόντων υπηρεσιών και ίδρυση νέων όπου απαιτείται, για να καλυφθούν επαρκώς οι διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες.
• Να δημιουργηθεί ένα ασφαλές δίκτυο πρόληψης και πυρασφάλειας και για την περιοχή μας, που θα διασφαλίσει την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας και του φυσικού μας πλούτου.
Η ανακοίνωσή μας αποτελεί και κάλεσμα στους συνδικαλιστικούς φορείς της περιφέρειας (Εργατικά Κέντρα, Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ.α.) για συμμετοχή στην κινητοποίηση και στήριξη στους αγώνες μας, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.
Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας, αφορούν άμεσα την προστασία των περιοχών της περιφέρειάς μας. Στοχεύουν στην αναβάθμιση της πυρασφάλειας της χώρας και την ενίσχυση των υπηρεσιών μας προς όφελος της προστασίας του λαού και του φυσικού μας πλούτου. Η επαρκής αναβάθμιση της πυροπροστασίας και η άρτια πυρασφάλεια του λαού και του φυσικού πλούτου της χώρας, πρέπει να γίνει υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
φωτο αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]