ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΚΚΕ:Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την κερδοφορία του κεφαλαίου φορτώνοντας νέα μέτρα στο λαό.


ΤΟ ΚΚΕ για τις δηλώσεις Ρήγα:
Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την κερδοφορία του κεφαλαίου  φορτώνοντας νέα μέτρα στο λαό.
Κατά την επίσκεψη του στην Ήπειρο ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγας επανέλαβε τα "μεγάλα λόγια" της κυβέρνησης, για την "ανάκαμψη" και την "έξοδο στις αγορές", που δήθεν θα βάλουν τέλος στα μνημόνια, την επιτροπεία, τις θυσίες του λαού. Μόνο πρόκληση και κοροϊδία αποτελούν αυτά τα "μεγάλα λόγια" αφού η κυβέρνηση έχει προκαταβολικά ψηφίσει το 4ο μνημόνιο, με μέτρα μετά το 2018 και ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακριβώς αυτό το αφήγημα είχε χρησιμοποιήσει και η ΝΔ την άνοιξη του 2014 και το είχε απορρίψει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με τη σχεδιαζόμενη έξοδο στις αγορές η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει να μεταδώσει την εικόνα επιστροφής στην «κανονικότητα». Όμως αυτή η «κανονικότητα» δεν αφορά τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και τα αντιλαϊκά μέτρα που ενισχύουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα. Εξ άλλου η «επιστολή προθέσεων» που απέστειλε η κυβέρνηση προς το ΔΝΤ, μπροστά στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ που γίνει στις 20 Ιούλη,  περιέχει διαβεβαιώσεις για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας  του Eurogroup, θέτοντας συγκεκριμένα προαπαιτούμενα και χρονοδιαγράμματα. Μεταξύ άλλων η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεσμεύτηκε ότι θα νομοθετήσει νέες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, ότι θα πετσοκόψει τα προνοιακά επιδόματα, ότι θα ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων και ότι θα θέσει πλαφόν στις προσλήψεις συμβασιούχων.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, όχι μόνο δεν αποτελεί το "τέλος των θυσιών" του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου γύρου επίθεσης, ο οποίος έχει ήδη δρομολογηθεί. Εξ άλλου οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και στην Ήπειρο βιώνουν στο πετσί τους την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη. Για παράδειγμα στις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον αγροτοδιατροφικό τομέα από την μια μεριά οι εργαζόμενοι βιώνουν την εντατικοποίηση, την ελαστικοποίηση του ωραρίου, τις χαμηλές αποδοχές, την απληρωσιά, την πληρωμή με κουπόνια, την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, την αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων και από την άλλη μικροί αγροκτηνοτρόφοι βιώνουν την μείωση της τιμής των προϊόντων τους (κρέας, γάλα), την αύξηση του κόστους παραγωγής των προϊόντων, τα διάφορα χαράτσια κλπ. Ακόμα και στον Τουριστικό κλάδο που και στην Ήπειρο η Περιφέρεια έχει καταρτίσει σχέδιο τουριστικής προβολής υψηλού οικονομικού κόστους (περίπου 1.000.000 ευρώ!) και χαρακτηρίζεται δε ως η βαριά βιομηχανία, η πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο είναι χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Απασχολούνται πολλές ώρες με μισή ή και καθόλου ασφάλιση, κακοπληρωμένοι εάν όχι απλήρωτοι. Η ένταση της δουλειάς είναι τόσο μεγάλη που φτάνει στο σημείο, μέσα στην κρίση και με 1.500.000 ανέργους, οι εργαζόμενοι να παραιτούνται μαζικά επειδή δεν αντέχουν. Την ίδια στιγμή η εργατική λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να πάει διακοπές ούτε για λίγες μέρες. Ταυτόχρονα οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο θα εξακολουθούν να φυτοζωούν ή να κλείνουν κάτω από την πίεση του ανταγωνισμού, της φορολογίας και των χαρατσιών.
Όσο για τα περιφερειακά συνέδρια ανάπτυξης που οργανώνει η κυβέρνηση σε 13 περιφέρειες ανάμεσα σ΄αυτές και στην Ήπειρο το περιεχόμενό τους είναι τέτοιο που δεν χωρά εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις και γι΄αυτό οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και οι ενώσεις τους στο πρώτο συνέδριο που οργανώθηκε στην Κοζάνη δέχτηκαν την απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ.
 Γι' αυτό στο ερώτημα "ανάπτυξη για ποιον", ο λαός μας πρέπει να απαντήσει με τη αγωνιστική του δράση,  να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει οργανώνοντας την πάλη του ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη που παράγει μόνο φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους, για να αυξάνονται τα κέρδη του κεφαλαίου. Να συμπορευτεί μαζί με το ΚΚΕ του οποίου η πρόταση είναι η μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες και να ανοίξει το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, με τον ίδιο να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία.
ΓΙΑΝΝΕΝΑ 18/7/2017                               ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]